“İsmail Kahraman'ın ataması BURAM BURAM FETÖ kokuyor"

CHP’Lİ TANAL: FETÖ’CÜYE BALLI ATAMA MI?

08 Haziran 2018 Cuma 15:41
“İsmail Kahraman'ın ataması BURAM BURAM FETÖ kokuyor"

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yakın korumasını Meclis’te kadroya almasının perde arkasını ortaya çıkardı. Buram buram FETÖ kokan hikâyeyi soru önergesi ile Meclis’e taşıyan Tanal, “Sayın Kahraman, 3 yıldır yakın korumalığını yapan Emin Saygılı’nın sicilinden emin mi? FETÖ ile ilişkisi olduğu iddia edilen Saygılı’ya bu ödül neden verildi? Bu mudur FETÖ ile mücadele” dedi.

AKP'den milletvekili adayı olmayan ve 24 Haziran'da görev süresi dolacak olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, iki atamaya imza attı. Kahraman, üç yıldır yakın korumalığını yapan komiser Emin Saygılı'yı Meclis'e 'müşavir', Özel Kalem Müdürü Mustafa Çiftçi 'yi ise 7 bin 200 ek göstergeli Başkanlık Başmüşaviri yaptı. 2012'den beri Meclis'te görev yapan Saygılı, polis olarak 3000 ek göstergeye sahipti. Emin Saygılı yeni atandığı kadroda 6 bin 100 ek gösterge ile kamudaki genel müdürlere yakın bir özlük hakkına kavuştu ve ayrıca maaşı da arttı. CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, ballı atamaya ilişkin iddiaları TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sordu. Tanal’ın verdiği soru önergesi ise şöyle:

Üç yıldır yakın korumalığınızı yapan komiser Emin Saygılı 'yı TBMM’ye 'müşavir' kadrosunda işe almanıza ilişkin olarak;

  1. Yakın korumanız Komiser Emin Saygılı’nın FETÖ terör örgütü ile ilişkisinden sizin ve çevrenizin haberdar olmasına rağmen, size ve Meclis Başkanlığı makamına zarar gelmesin düşüncesiyle görevden alınmadığı ve o makamda kalmasına göz yumulduğu doğru mudur?
  2. 17-25 Aralık ayına kadar cemaat toplantı ve sohbetlerine katılan ancak bu tarihten sonra “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlıyım” diyen yakın korumanız Emin Saygılı, sizi FETÖ’cü olmadığına nasıl ikna etti. Erdoğan’a bağlıyım diyen herkes sizin için temize mi çıkıyor?
  3. T.B.M.M Koruma Daire Başkanı Fahri İNCEÇELİKLİ’nin, yakın korumanız Komiser Emin Saygılı’nın FETÖ’ye olan yakınlığını bildiği ve 2017 yılında hakkında soruşturma başlattığı ve işten çıkarmaya çalıştığı bilgisi doğru mudur?
  4. Yakın korumanız Komiser Emin Saygılı’nın,  T.B.M.M Koruma Daire Başkanı Fahri İNCEÇELİKLİ’nin görevini yaparak Meclis’i FETÖ kadrolarından temizlemeye çalıştığı için, Meclis’teki makam odasını basıp kendisine silah çektiği bilgisi doğru mudur?
  5. Bu olay üzerine görevini yaparak Meclis’i FETÖ kadrolarından temizlemeye çalışan T.B.M.M Koruma Daire Başkanı Fahri İNCEÇELİKLİ’nin emekliliğe zorlandığı ve zorla emekli edildiği bilgisi doğru mudur?
  6. İddialar doğru ise 3 yıldır yakın korumalığınızı yapan Komiser Emin Saygılı hakkında FETÖ şüphesi olmasına rağmen Meclis’te kadrolu müşavirlikle mi ödüllendirildi?
  7. Yine iddialar doğru ise FETÖ ile mücadele eden T.B.M.M Koruma Daire Başkanı Fahri İNCEÇELİKLİ, zorla emekli mi edildi?
  8. FETÖ ile mücadele anlayışınız bu mudur?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15