“İşsizlik, intihara ve travmaya sürüklüyor”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, atanamayan öğretmenler, sağlıkçılar ve işsizlerin sorununu mecliste dile getirdi

22 Mart 2018 Perşembe 10:59
“İşsizlik, intihara ve travmaya sürüklüyor”

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adana Milletvekili, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, üniversite mezunlarının sayısı ile işsizlik oranının aynı paralelde hızla arttığına dikkat çekti.
GENÇLER İNTİHARA SÜRÜKLENİYOR
TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak milyonlarca insanın atama ve işsizlik sorununa değinen Tümer, “Üniversitelerden mezun olan milyonlarca insan atama yapılmaması nedeniyle derin bir travmaya, birçok gencimiz de intihara sürüklenmektedir” dedi.
GÜVENLİK SORUŞTURMASI BAHANESİ!
2017 yılının Ekim ayı sonu itibariyle öğretmenler ve sağlıkçılara verilen atama sözünün de yerine getirilmediğine işaret eden Tümer, şunları söyledi:
“Ayrıca ataması yapıldığı halde güvenlik soruşturması bahanesiyle binlerce insanımız göreve başlayacağı günü iple çekmektedir. Kadınlar, gençler, engelliler kamu kurumlarında yeterli oranda istihdam edilmemektedir. 
BAKANLIKLARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM
2017 yılı sonuna kadar söz verilmesine rağmen bu güne kadar atamaların yapılmamış olması vicdanları yaralamaktadır. Atamaların bir an önce gerçekleşmesi, hak ettiği halde bekleyen üniversite mezunlarının göreve başlatılması gerektiğine olan inancımla bakanlıkları konu üzerinde daha hassas davranmaya davet ediyorum.”

Son Güncelleme: 22.03.2018 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15