İstifa ettirilen taşerona TAZMİNATLARI ödenmedi mi?

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, Adana Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle kapanan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşeron olarak çalışırken istifa ettirilen, tazminatları da hala ödenmeyen yaklaşık 600 kişinin mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

18 Mayıs 2018 Cuma 14:04
İstifa ettirilen taşerona TAZMİNATLARI ödenmedi mi?

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışırken hastanenin Adana Şehir Hastanesi’ne devri öncesi çalıştıkları kurumdan “Tüm haklarınızı alacaksınız, Şehir Hastanesi’nde de işe başlayacaksınız” denilerek istifa ettirilen, şimdilerde Adana Şehir Hastanesi’nde çalışan ancak eski kurumdan kalma haklarını ve tazminatlarını alamayan yaklaşık 600 kişi olduğunu belirterek, konunun detaylarını öğrenmek üzere Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

ÇALIŞANI, EMEKÇİYİ MAĞDUR ETMEYİN

Türkiye genelinde Şehir Hastanelerine geçirilen taşeron personelin eski haklarının ödendiğini, bu konuda sadece Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden geçenlerin mağdur olduğunu belirten CHP’li Özdiş’in önergesi şu şekilde:

  1. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşeron olarak çalışan personele hastane yöneticileri tarafından “siz şimdi istifa edin, tazminatlarınız,haklarınız ödenecek Adana Şehir Hastanesi’nde işe başlayacaksınız”   denildiği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Toplamda kaç personel Adana Şehir Hastanesi’ne devir işlemlerinden önce Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden istifa etmiştir?
  2. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden istifa edip Adana Şehir Hastanesi’nde göreve başlayan personelin tazminat başta olmak üzere çeşitli haklarını alamadığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? İstifa edenlere hakları verilmiş midir?
  3. Tazminatlarını alamayan personelin bu konuda Türkiye genelinde tek olduğu, diğer tüm Şehir Hastanelerine geçen taşeron personele haklarının ödendiği iddia edilmektedir. Bu iddia araştırılmış mıdır?
  4. Türkiye genelinde faaliyete başlayan tüm Şehir Hastaneleri’nde toplam kaç taşerondan geçme personel çalışmaktadır? Bu kişilere eski kurumlarından kalma tüm hakları ödenmiş midir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15