Kadınlar MECLİS’TEN HÜKÜMETE böyle seslendi!

“TOPLUMU AYRIŞTIRAN BU YASAYI DERHAL GERİ ÇEKİN” Türkiye’nin pek çok ilinden gelen kadınlar, müftülük yasasını protesto etmek üzere Meclis’teydi. Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısı tartışmalar ve tepkiler devam ediyor. CHP Kadın Kollları il ve ilçe örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve milletvekilleri yaklaşık 1000 kadın bugün Meclis’te bir araya gelerek müftülüklere nikah yetkisi veren yasa tasarısına tepki gösterdi. Geçen hafta Meclis’e alınmayan kimi kadınların bugün de Meclis’e girişine engel olunurken yaklaşık 500 kadın dışarıda kaldı. CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse yaptığı bası açıklamasında Hükümet’e seslenerek toplumu ayrıştıran bu yasanın derhal geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Medeni hakların din görevlilerine teslime edilmesinin laikliğe aykırı olduğunu vurgulayan Köse, kadınlar adına “Eşitsizliği, şiddeti, istismarı normalleştiren yasalara rızamız yok!” ifadelerini kullandı. BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMI VE FOTOĞRAFLAR EKTEDİR

12 Ekim 2017 Perşembe 12:21
Kadınlar MECLİS’TEN HÜKÜMETE böyle seslendi!

İçinde bulunduğumuz bu OHAL döneminde baskıcı yapı bu kadar etkin olmuşken, muhalefet susturulmaya, sindirilmeye çalışılırken bir an önce tecavüzcüleri aklama yasasını, müftülüklere nikah yetkisi vererek hayata geçirmeyi istiyorlar. 
Bu yasa tasarısı, onaylandığı takdirde toplum açıkça ikiye ayrışacaktır.
İktidar,  siyasal iktidarını korumak için toplumu kutuplaştırma yöntemini bir kez daha deneyecek ve bundan  siyasal rant elde etmeye çalışacaktır. 
Bu şekilde bir ülkenin çocuklarını, kadınlarını koruyamazsanız.
Tasarıyı kabul etmiyoruz çünkü bizler özgürlük ve eşitlik mücadelesi verirken u tasarı kadınların Medeni Kanun’la elde ettiği hakların ortadan kaldırılmasının önünü açıyor.

Bu tasarı çocuk yaşta evliliklere imkan sağlıyor.
Bu tasarıyla, kimin ne tür nikâh kıydığı tartışması toplumda yeni kutuplaşmalara neden olacaktır. 
Medeni hakların din görevlilerine devredilmesi laikliğe aykırıdır! 
Şimdiden Hükümeti uyarıyoruz. 
Toplumun, ülkenin bunca sorunu varken Türkiye gündemine toplumsal gerginlik yaratacak ve eninde sonunda geri çekmek zorunda kalacakları bu yasa tasarısını getirmesinler. 
Yıl 2017, hala kadın ve çocuk cinayetleri gibi birçok sorun karşımızda varken, yıllardır kadınlar eşitlik mücadelesi veriyorken, bizim ihtiyaçlarımız, bizim sorunlarımız ve bizim taleplerimizin hiçbirine cevap vermeyen bir düzenleme var. 
Bu düzenlemeleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.
Bizler özgür ve eşit bir yaşamı tesis edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bir an önce geri adım atsınlar.
Eşitsizliği, şiddeti, istismarı normalleştiren yasalara rızamız yok! 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15