Kafaya bak! Öğrenci yurdunda EVLİLİK KURSU açtılar!

Özdiş, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın çalışmasını Başbakan’a sordu: Öğrenci yurdunda evlilik kursu neden açıldı?

16 Mart 2017 Perşembe 10:53
Kafaya bak! Öğrenci yurdunda EVLİLİK KURSU açtılar!

Adana’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurtlarında “Bekarlık çıkmaz sokak, sen evlenmeye bak” sloganıyla 2 aylık ‘Evliliğe Hazırlık Kursu’ uygulamasını Başbakan Binali Yıldırım’a soran CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Çocuklarımız KYK’nın yurtlarına evlenmeye değil, öğrenim görmek üzere gidiyor” dedi.

 GERÇEK MUHABUR / ANKARA

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Adana Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) açılan Evliliğe Hazırlık Kursu’nu Başbakan Binali Yıldırım’a, “Gençlerin evlendirilmesi devlet politikası mı oldu?” diyerek sordu.

Diyanet İşleri Bakanlığı’nca KYK’nun panolarına ‘Bekarlık çıkmaz sokak, sen evlenmeye bak’ sloganıyla başlatılan uygulamayı TBMM gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, olaya tepki gösterdi. TBMM’ye Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, gençlerin KYK’nda evlenmek için değil öğrenim görmek için kaldıklarını vurguladı.

EVLİLİK KURSU ZORUNLU!

15 Mart 2017 tarihinde basında yer alan bilgilere göre  2 ay sürecek bu kursa katılım zorunlu kılındığı bilgisini aldıklarını ifade eden Özdiş,  her 4 gençten birinin işsiz olduğu günümüz Türkiyesi’nde gençlere kariyer veya meslek eğitimi vermek yerine evlilik eğitimi verilmesinin amacının sorgulanması gerektiğini kaydetti. Gençlerin evlendirilmesinin devlet politikası haline dönüştürülmesinin altında yatan gerçeklerin neler olduğunu da soran İbrahim Özdiş, verdiği yazılı soru önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

1-Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde ‘Manevi Rehberlik’ adıyla bir birim mi kurulmuştur? Kurulduysa, bu birimin yöneticileri kimlerdir?

2-Bu kurs başka illerde bulunan KYK yurtlarında da verilmekte midir?

3-Evliliğe Hazırlık Okulu adı altında ne tarz bir eğitim verilecektir? Derslerin içeriği ve müfredat nedir? Kimlerce belirlenmiştir?

4-Katılım neden zorunlu tutulmuştur? Katılmak istemeyenler ne olacaktır?

5-Gençlerin evlendirilmesi, kimsenin bekâr kalmaması devlet politikası haline mi gelmiştir?

6-Gençlerin en büyük sorununun işsizlik olduğu, her 4 gençten birinin işsiz olduğu günümüz Türkiye’sinde kariyer veya meslek eğitimi vermek yerine evlilik eğitimi vermenizdeki amaç nedir? “

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15