Kamu çalışanlarına "Mobbing Devleti" tehlikesi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'in yazılı açıklaması şöyle:

23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:33
Kamu çalışanlarına "Mobbing Devleti" tehlikesi!

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

6771 sayılı kanun gereğince;  Cumhurbaşkanı seçiminden sonra, göreve başlama anında yürürlüğe girecek Anayasanın 125. madde değişikliği ile;

Kamu görevlileri için,  İDARİ YARGIDA; idarenin takdir hakkı keyfiliklerinin önünü açacak şekilde “ŞEKİL HUKUKU” işletilecek, mahkemeler “ESAS YÖNÜNDEN”davaya bakamayacaklar. Anayasa mahkemesinde ise, ESAS yönünden davalara bakılması konusunda ise müphemlikler var. Buda mobbing yolu ile işten atılmaların önünü açacak. Dedi.

Bilindiği üzere, Anayasanın 125. Maddesince İdarenin “kusurlu davranışları”  hakkında tazminat davası idare lehine açılıyor. Ceza davasının açılması kararında ise, üst idare yönetimlerin  “ön inceleme ve izin yetkisi” var.

MOBBİNG gibi, Kasıtlı” ve sistematik yapılan yüz kızartıcı bir insanlık suçu ise; bazı Asliye Hukuk mahkemelerimiz tarafından halen daha sanki bir idarenin sanki kusuruymuş-casına Anayasanın 125. Maddesine referans edilerek, şeklen  “kaçak hukuksuz kararların” verilmesi ve tazminat davaları için topun adli yargıdan, idare mahkemelerine atılması ise cabası…

Tüm bunlar değerlendirildiğinde; KAMU ÇALIŞANLARI için “Mobbing Devleti Kuralları” işletilecektir demektir. Dolayısıyla 657 sayılı Devlet Memuru kanunu ve YÖK kanununda idari ve akademik personelin iş güvenliği  “yok hükmüne” girecektir. Mobbing yoluyla işten atılmalara kapı açılmıştır.

·      ANAYASA’NIN 125.  MADDESİNDEKİ DEĞİŞİKLİK İLE;

BELEDİYELERİN YAPACAKLARI İMAR PLANLARIDA; YERİNDELİK DENETİMİNDEN”  MUHAF!

·      “BİLİRKİŞİLİK KURUMUNA DARBE”

Şekil açısından Kanuna uygun olan her idari eylem ve işlem, imar planları vs. için teknik açıdan “yerindelik denetimi” yapılamayacağından fiili olarak uzman “bilirkişilik kurumu”  da böylelikle tarih olmuş olacak. Kentlerimiz ve doğal çevremiz sorgusuz sualsiz rantın daniskasına kurban edilecek.

Vatandaşımız iyi düşünsün. Ona göre de, 24 Haziran 2018’de oyunu kullanarak bu oyunu bozsun. Son pişmanlık fayda etmez. Görünen köy kılavuz istemez.

 BİZDEN SÖYLEMESİ“YARGI DEVLETİ” BÖYLE BUYURDU”. KARARLARINA HAZIRLIKLI OLUN!

Son Güncelleme: 23.05.2018 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15