Kara: Bu Tıp Bayramı Maalesef Bayramdan Oldukça Uzak

14 Mart Tıp Bayramı için açıklama yapan CHP’nin doktor vekillerinden Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Hükümete seslenerek “Meslek örgütlerinin isimleriyle uğraşacaklarına mesleğin ve sistemin sorunları ile uğraşsınlar” ifadelerini kullandı.

13 Mart 2018 Salı 13:32
Kara: Bu Tıp Bayramı Maalesef Bayramdan Oldukça Uzak

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında sağlık sisteminin sorunlarına, sağlık çalışanlarının taleplerine ve sağlığın ticarileştirilmesine dikkat çekti.

Sağlıkta şiddet, hekimlerin özlük hakları gibi TBMM’nin tozlu raflarında bekletilen kanun tekliflerine dikkat çeken Kara, “AKP’nin sağlıkta dönüşüm politikaları sağlığı ticarileştirirken çalışanlarının özlük haklarını yok saymaya devam etmektedir. AKP birilerinin ceplerini sağlıkta uyguladığı dönüşüm politikaları doldururken sağlık çalışanlarını gelecek ve güvenlik kaygısı ile karşı karşıya bırakmaktadır” dedi.

Vatandaşlar Hastane Kapılarında Değil Acil Kapılarında Bekliyor

AKP’nin ‘Artık Hastane kapılarında beklemek yok’ söyleminin vatandaşın artık acil kapılarında beklemeye mahkum edildiği bir sisteme dönüştüğünü ifade eden CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, “Poliklinikler artık ücretli ve GSS primlerini de ödeyemeyen vatandaş artık hastanelerin acillerinde beklemek zorunda. OHAL ile birlikte ihraç edilen sağlık çalışanları nedeniyle hastalar hem polikliniklerde hem de acillerde saatlerce beklemeye mahkum edildi. Bu da hem vatandaşın nitelikli bir sağlık hizmeti almasının önünde en büyük engeli oluşturuyor hem de maalesef sağlıkta şiddetin her geçen gün artmasına neden oluyor” diyerek sağlıkta şiddetin doğrudan iktidar politikaları ile alakalı olduğunu belirtti.

Açıklamasında uzun süren güvenlik soruşturmalarına da dikkat çeken Kara, güvenlik soruşturmaları nedeniyle atanamayan sağlık çalışanları nedeniyle sağlık hizmetinde yaşanan aksaklıklara da vurgu yaptı. Güvenlik soruşturmalarının uzun sürmesi ve ret gelmesi nedeniyle kamu görevi yapamayan ve ya mecburi hizmet görevlerini yerine getiremeyen sağlık çalışanlarının özel sağlık kuruluşlarında ucuz iş gücü olarak istihdam edildiğini belirten Kara, “İhraçlar ve güvenlik soruşturmaları nedeniyle yaşanan mağduriyetler kamu sağlık hizmetinin etkinliğine ciddi zararlar verirken, sağlık çalışanlarının sosyal güvenlik ve sağlık güvencelerinden yoksun bırakılması da ciddi mağduriyetlere neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

TTB’nin İsmi İle Uğraşacaklarına Hekimlerin Taleplerine Kulak Versinler

Hükümetin Türk Tabipleri Birliği’nin ismi üzerinden yürüttüğü politikaları hatırlatan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, “Hükümet TTB’nin ismi ile uğraşacağına hekimlerin taleplerine kulak verse belki bu 14 Mart adı gibi bir bayram olarak kutlanabilirdi. Ancak 2018 yılı 14 Mart’ın da maalesef bayramdan oldukça uzak bir ortamda Tıp Bayramı’nı kutlamak durumundayız. Hekimler özlük hakları için yıllardır mücadele ediyor, sağlıkta şiddet son sürat devam ediyor, ihraçlar ve güvenlik soruşturmaları nedeniyle sağlık çalışanları mesleklerini icra edemezken vatandaş da artık nitelikli bir sağlık hizmeti alamıyor, üniversite hastaneleri borç eşiğinde artık bilim üretemez, tedavi hizmeti sunamaz durumda, vatandaşlar hastane kapılarında değil ya evde randevu kuyruğunda ya da acillerde bekliyor.. Hükümet ise tüm bunlara çözüm üretmek yerine 5 yıldızlı otel konforu diyerek başlattıkları tüm dünyada iflas etmiş Şehir Hastaneleri projesi ile merkezlerde bulunan hastaneleri kapatarak halkı ulaşımı zor hastanelere mecbur bırakmanın gurunu yaşıyor” dediği açıklamasını CHP olarak nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz ve eşit bir sağlık hizmetinin ülkedeki tüm vatandaşlara sunulması için mücadele etmeye devam edeceklerinin sözünü vererek ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15