"Kazıklı Yol" tekrar ne zaman güvenli hale getirilecek?

CHP'Lİ DİDEM ENGİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SARIYER KAZIKLI YOL'DA İHMALİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

12 Ekim 2017 Perşembe 12:08
"Kazıklı Yol" tekrar ne zaman güvenli hale getirilecek?

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Kazıklı Yol'da, sahil kenarında koruma bariyerlerinin bulunmayışı can almaya devam ederken geçtiğimiz günlerde 26 yaşında bir gencimizin de aynı bölgede denize düşerek hayatını kaybetmesini Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) göreve davet ederek "İBB bir an evvel İstanbul'da sahil kenarlarında can güvenliğini tehlikeye atan bu konuya çözüm bulmalıdır. "Kazıklı yol"un "ölüm yolu" olması engellenmelidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU'nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı bir soru önergesi veren Didem ENGİN, " İstanbul Boğazı dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliğe sahip. Ancak bu güzelliğin yanı sıra, sahil kenarlarında gerekli önlemlerin alınmayışı ne yazık ki vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikeye girmesine yol açmaktadır" dedi. 

"KAZIKLI YOL", "ÖLÜM YOLU" OLDU!

Sarıyer ilçesi Büyükdere Mahallesi sakinlerinin "kazıklı yol"da bulunan sahil yolunun denize bakan kısmının koruma bariyerlerinin birkaç yıl önce İBB tarafından kaldırıldığını ve bu durumun çok sayıda can kaybına yol açtığını belirttiklerini söyleyen Didem ENGİN, "Son olarak geçtiğimiz günlerde 26 yaşında bir gencimiz aynı bölgede denize düşerek hayatını kaybetti. Benzeri can kayıplarının ve acıların önüne geçmek için Sarıyer başta olmak üzere İstanbul genelinde gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılması İstanbulluların genel beklentisiyken, İBB'nin konuya yönelik duyarsız yaklaşımı acıları artırmaktadır. Gerekli tedbirler alınmadığı sürece İstanbul sahil kenarları gençlerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, engelli yurttaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız için tehlike arz etmeye devam edecektir" dedi.

YAŞANAN CAN KAYIPLARI İBB'NİN GÜNDEMİNE GİRDİ Mİ?

"Kazıklı yol"da son 10 yılda denize düşerek hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını soran Didem ENGİN, "Bu can kayıplarının sebebine ilişkin İBB tarafından bir inceleme ya da araştırma gerçekleştirilmiş midir?" diye sordu.

SÖKÜLEN KORUMA BARİYERLERİ NEDEN TEKRAR TAKILMIYOR?

"Kazıklı yol"da deniz kenarındaki koruma bariyerlerinin İBB tarafından birkaç yıl önce söküldüğü ve yenilenmediği iddialarını da gündeme taşıyan Didem ENGİN, "İddialar doğru ise bu koruma bariyerlerinin yenilenmeme gerekçesi nedir?" dedi.

Didem ENGİN İçişleri Bakanı'ndan ""Kazıklı yol"da yaşanan boğulmalar ve can kayıpları ile bağlantılı olarak koruma bariyerlerinin tekrar yerleştirilmesi yönünde vatandaşlarca İBB'ye sunulan başvuru ya da dilekçe mevcut mudur? Varsa konuya ilişkin dilekçe ve başvuruların bugüne dek dikkate alınmama gerekçesi nedir? "Kazıklı yol"un tekrar güvenli bir hale kavuşturulabilmesi için vatandaşlarca talep edilen koruma bariyerlerinin tekrar yerleştirilmesi düşünülmekte midir? İstanbul genelinde son 10 yılda kaç vatandaşımız denize düşerek hayatını kaybetmiştir? Can kayıplarını önlemek için İBB tarafından hangi tedbirler alınmıştır?" sorularına yanıt isteyerek "Sarıyer sakinleri bu konunun bir an evvel çözüme kavuşturulmasını talep ediyor. Vatandaşlarımızın doğrudan can güvenliğini tehdit eden bu konunun geciktirilmeksizin gündeme alınması gereklidir" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15