Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeledi!

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken yeni anayasa paketini protesto etmek için Meclis kürsüsüne kendini kelepçeleyerek sıra dışı bir eyleme imza attı.

19 Ocak 2017 Perşembe 19:26
Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeledi!

Anayasa görüşmelerine geçilmeden önce kürsüye gelen Nazlıaka, sol elini kürsüdeki mikrofona kelepçeledi. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Sizi buraya çağırmadım, içtüzüğü ihlal ediyorsunuz” diye uyardı.

Bahçekapılı, teknik personelden mikrofonun açılmamasını istedi, katip üyeye dönerek de “8. Maddeyi okur musunuz?” dedi. Nazlıaka'ya “Yeteri kadar basına medyaya konu oldunuz, lütfen yerinize geçer misiniz” diye uyaran Bahçekapılı, 5 dakika ara veriyorum diyerek çalışmaları durdurdu. Verilen ara sırasında, HDP'li kadın vekiller ve AKP'li milletvekilleri kürsü önünde toplandı. Tartışma çıkmaması için idare amirleri dışındaki isimlerin kürsüye yaklaşmasına izin verilmedi.

VİCDANINIZ RAHAT DEĞİL

Nazlıaka, kürsüye çıktığı andan itibaren MHP sıralarına yönelik konuştu. Bu sırada MHP Lideri Bahçeli’nin salonda olmadığı gözlendi. Daha sonra Bahçeli de genel kurul salonuna geldi. Nazlıaka’nın “Vicdanınız rahat değil biliyorum. Sayın Bahçeli lütfen…” dediği duyuldu.

Bahçekapılı, genel kurulu yeniden açtıktan sonra kelepçeli eylemin devam ettiğini görünce “Birleşime 45 dakika daha ara veriyorum” diyerek toplantıya yeniden ara verdi. Bahçeli, 20 dakika salonda kaldıktan sonra ayrıldı.

SİZE KONUŞMA HAKKI VERELİM

Eylem 30 dakikayı geçince AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kadın vekillerle Nazlıaka'nın yanına gitti. Elitaş'ın “Eğer konuşmak istiyorsanız size konuşmanız için fırsat tanıyalım” önerisine Nazlıaka, “Tam 1.5 yıldır söz istiyorum, verilmedi. Ben bu eylemi konuşmak için değil, anti-demokratik Anayasa paketine karşı olduğum için yapıyorum. Önerinizi kabul etmiyorum” dedi. Elitaş ve arkadaşları olumsuz cevap üzerine kürsüden ayrıldı.

Son Güncelleme: 19.01.2017 19:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15