Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde mahkumların işkence Meclis'te

Tanrıkulu: Haberlere göre, cezaevinde mahkumlara kitap ve gazete verilmemekte, 10 saat olan sohbet hakkı 6 saat ile sınırlanmakta, muayene ve tedavi olanakları kısıtlanmakta, adli mahkumlara ayda 2 saat açık görüş hakkı verilirken, siyasi mahkumlara 1 saat açık görüş hakkı verilmektedir.

19 Mart 2017 Pazar 09:54
Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde mahkumların işkence Meclis'te

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde bulunan mahkumların işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı iddialarını Meclis gündeöne taşıdı. Tanrıkulu'nun bu çerçevede Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başxkanlığına sunduğu yazılı soru önergesi şöyle:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde bulunan mahkumların işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı iddiaları mevcuttur.

Haberlere göre, cezaevinde mahkumlara kitap ve gazete verilmemekte, 10 saat olan sohbet hakkı 6 saat ile sınırlanmakta, muayene ve tedavi olanakları kısıtlanmakta, adli mahkumlara ayda 2 saat açık görüş hakkı verilirken, siyasi mahkumlara 1 saat açık görüş hakkı verilmektedir. Bu bağlamda;

  1. Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde bulunan mahkumların işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı iddiaları doğru mudur?
  2. Kırıkkale Cezaevinde mahkumlara kitap ve gazete verilmediği, 10 saat olan sohbet hakkının 6 saat ile sınırlandığı, muayene ve tedavi olanaklarının kısıtlandığı, adli mahkumlara ayda 2 saat açık görüş hakkı verilirken, siyasi mahkumlara 1 saat açık görüş hakkı verildiği iddiaları doğru mudur?
  3. İddialar ile ilgili olarak, inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?
  4. Adalet Bakanlığının genelge ve talimatları neden cezaevlerinde standart olarak uygulanmamaktadır?
  5. Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde yargıya taşınan işkence ve kötü muamele olayları nedeniyle idari soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa, güncel akıbeti nedir?
  6. Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde toplam kaç kişi, işkence ve kötü muamele gerekçesiyle şikayette bulunmuştur? Yapılan şikayetler, nasıl neticelendirilmiştir?"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15