"Memura 'Müjde' diye duyurdular, gerisini getiremediler!"

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çok sayıda memurun 2,5 yıldır yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

09 Ağustos 2018 Perşembe 13:00
"Memura 'Müjde' diye duyurdular, gerisini getiremediler!"

CHP’li Ahmet Akın, “30 ayı aşkın süredir yasal hakları olduğu halde ilgili bakanlık yönetmelik hazırlayıp yayımlamadığı için memurlarımız haklarını kullanamıyor. ‘Memura müjde’ diye duyurdular, müjdenin sonunu getirmediler” dedi.

CHP Milletvekili Akın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 10 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren torba kanun ile Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapıldığını, bu değişiklikle çocuğu olan memur anne ve babalara yarı zamanlı çalışma hakkı verildiğini hatırlattı.

“Dönemin AKP hükümeti kamuoyuna ‘müjde’ olarak duyurduğu Kanunun bu maddesi ile ilgili aradan 30 ay geçmesine karşın hiçbir şey yapmadı” diyen Ahmet Akın, Bakan Zümrüt’e “Memurlar daha ne kadar yasal olan bu haklarından mahrum kalacaklar?” diye sordu.

Milletvekili Akın, Bakan Zümrüt tarafından yanıtlanmak üzere şu iki soruyu da sordu:

“Kaç memur ailesini mağdur ettiniz? Çok sayıda memur anne ve babanın mağduriyetlerini gidermek için ne zaman gereğini yapacaksınız?”

Son Güncelleme: 09.08.2018 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15