"Mersin/Silifke'de hem deniz hem orman talan ediliyor!"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Mersin’in Silifke ilçesinin dünyaca ünlü koylarında hem deniz hem orman talan ediliyor.” dedi. Aytuğ Atıcı, “Doğal koyların kadın-erkek plajları olarak ayrılmasına da tepki gösterdi.

20 Temmuz 2017 Perşembe 15:08
"Mersin/Silifke'de hem deniz hem orman talan ediliyor!"

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, dün Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmasıyla istemiyle bir soru önergesi verdi. Atıcı, Mersin’in Silifke ilçesinin Yeşilovacık Mahallesi’nin doğal güzellikleri ile bilinen bir yer olduğunun altını çizerek, “Çam ormanlarının denizle buluştuğu ve iki doğal koyun iç içe olduğu bu güzellikler son günlerde iş makinalarının esareti altında kalmıştır” dedi.

190 dönümlük bir doğa harikasının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından özel bir şirkete 49 yıllığına kiralandığı bilgisi olduğunu ifade eden Atıcı, önergesinde özetle şu ifadelere yer verdi:

“Orman alanında en az 30 adet 3’er katlı villa yapılması planlandığı ve ruhsat verilmediği halde inşaat faaliyetlerinin başladığı tespit edilmiştir. Orman Kanunu’nun kıyı ve sahil şeritlerinin durumunu düzenleyen ilgili maddesine aykırı bir biçimde sahil şeridine duvar çekildiği, denizde dolgu yapıldığı ve inşaat tabelalarının da asıldığı görülmektedir.

Hükümet yatırımları konusunda son derece geride kalan Mersin’in sahip olduğu doğal güzelliklerin de bu yolla yok edilerek rant aracı haline dönüştürülmesi,  kamuoyunda “talan ve peşkeş” algısı uyandırmaktadır. Bununla birlikte bu ormanlık alanın bakanlardan birinin akrabalarına verildiği iddia edilmektedir

KADIN-ERKEK PLAJLARI AYRILIYOR MU?

Talan projesinde plaj kısmının ise ikiye bölünerek erkekler ve kadınlar plajı haline getirileceğinin anlaşıldığını ifade edan Aytuğ Atıcı, Başbakan’a şu soruları yöneltti:

  1. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait olan bu arazi hangi yöntemle, kaç yıllığına ve kim/lere kiralanmıştır?
  2. Bu alanın kira bedeli ne kadardır?
  3. 190 dönümlük mesire alanına 3’er katlı 30 villanın yapılacağı, ayrıca çadır ve karavan tesislerinin de ekleneceği doğru mudur?
  4. Mesire alanı içinde bulunan iki doğal koyun, hazırlanan projeye göre “Erkekler ve Kadınlar” plajı olarak ayrılacağı gerçek midir?
  5. İlgili belediye tarafından henüz bir ruhsatlandırma işlemi yapılmamasına rağmen, kanunsuz şekilde yapılan inşaat çalışmalarıyla ilgili herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır?
  6. Ormanlık alanı kiralayanlar arasında Bakan akrabaları olduğu iddiaları doğru mudur?

Son Güncelleme: 20.07.2017 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15