Milletin “SOSYAL PSİKOLOJİSİNİ” bozanları Sağlık Bakanı'na sordu!

“Milletin sosyal bağları ve psikolojisinde bozulma yalnızlaşmayı toplumsal yabancılaşmayı beraberinde getirdi. Toplumun psikolojisi bozuldu. 25 Haziran sabahı milletimiz ölü toprağını üzerinden atacak ve yeniden dirilecektir” diyen CHP Ankara milletvekili Nihat Yeşil, Sağlık Bakanına yanıtlaması için ilginç bir soru önergesi verdi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 11:19
Milletin “SOSYAL PSİKOLOJİSİNİ” bozanları Sağlık Bakanı'na sordu!

Sosyalpsikoloji" konusunda uzman kaç personel Sağlık Bakanlığı ve teşkilatlarında  kadrolu olarak istihdam edilmektedir?

İşte o soru önergesi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın, Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını bilgilerinize arz ederim.  21  /05/ 2018

“Son yıllarda, Klinik ve cerrahi  sağlık hizmetlerini tamamlayan bir tedavi  süreci olarak, Psikoloji  bilimini destekleyen Terapi ve tamamlayıcı tıp alanı;  başta sigara olmak üzere madde bağımlılığı ve psikolojik sorunların tanı ve tedavisinde, Dünya’da Tıp doktorları arasında  profesyonel bir tanımlamaya ve bir yeni uğraş alanı haline dönüşmektedir.”

Bu bağlamda;

       1.  Sağlık  Bakanlığına bağlı hastane ve klinikler ile üniversite hastanelerinde,  2016-2018 yılı  itibariyle psikolog ve psikiyatr  desteği almak için kaç kişi başvurmuştur. ?

       2.  İlaç tedavisine ek olarak verilen,  yüz yüze yapılan Psikoterapi  ortalama seans suresi ne kadardır? 

       3.  Alo psikolojik destek hatları hakkında  gelen vatandaş  şikâyetleri var mıdır? Varsa ne tür yaptırımlara konu olmuştur.

        4.  Tamamlayıcı tıp olarak; Avrupa’daki  birçok hastanede uygulamaya sokulan “bio-enerji” ile ilgili olarak, Sağlık bakanlığınca kaç kişiye muayene açma  izin belgesi verilmiştir? 

        5.   Sağlık Bakanlığı bünyesinde, Psikoloji ve terapi destekli,  Alternatif yada tamamlayıcı tıp alanında yapılan bir çalışma veya yönetmelik taslağınız var mıdır?

       6.    2016- 2018 yılları arasında,  anti-depresan  ilaç tüketimi ülkemizde ne kadardır?

       7.  “Sosyal psikoloji" konusunda uzman kaç kişi Sağlık Bakanlığı ve teşkilatlarında  kadrolu olarak istihdam edilmektedir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15