Milli Eğitim NATO ile aynı kafada!

"Bakanlığın Atatürk'e yaptığı NATO ile aynı..."... Yarkadaş: "Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım'la ilgili kamu spotunda Atatürk'e bir saniye bile yer vermiyor, genelgede ise adını anmıyor. Bunun NATO'daki tavırdan farkı ne?"

23 Kasım 2017 Perşembe 12:43
Milli Eğitim NATO ile aynı kafada!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında Atatürk'ü yok saydığını belirtti. Yarkadaş, AKP'lilere "Atatürk'ten korkmayın... Atatürk ülkemizin çimentosudur" diye seslenince, genel kurul sert tartışmalara sahne oldu. CHP'li Yarkadaş'ın eleştirdiği kamu spotunda MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in de rol aldığı ortaya çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 'Torba Yasa'nın 114. maddesi üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin yayınladığı genelge ile yayınladığı kamu spotunda Başöğretmen Atatürk'e yer vermediğini söyledi.

"NATO'DA YAPILANDAN FARKI NE?"

CHP'li Yarkadaş,  konuşma yaptığı sırada AKP sıralarına dönerek "Bu yaptığınızın NATO'nun tavrından farkı ne?" diye sordu. Bunun üzerine tansiyon yükseldi. AKP Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, Yarkadaş'ın sözlerini "Çirkinlik" olarak niteledi. CHP'li Yarkadaş ise "Ortada bir çirkinlik varsa; bu çirkinlik, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını yok saymak, onu hafızalardan silmeye çalışmaktır" cevabını verdi

TBMM Genel Kurulu, dün gece yine sert tartışmalara sahne oldu. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin tutumunu eleştirdi. Yarkadaş "Millî Eğitim Bakanlığı 8 Kasım tarihinde yayınladığı bir genelgede 24 Kasım'da neler yapılacağını anlatıyor. Ama o genelgeye baktığınızda yapılacak her şey tek tek sıralanıyor ama  Atatürk'ün adı dahi geçmiyor!" tepkisini gösterdi.  

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı yanlış Millî Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı kamu spotunda da devam ediyor. Bugün yayınlanmaya başlanan kamu spotunda Mustafa Kemal Atatürk'ün yani Başöğretmenimizin bir saniye görüntüsü dahi yer almıyor. Allah aşkına söyler misiniz, bunun NATO'da Atatürk'e yönelik yapılan saldırıdan ne farkı var?"

"ATATÜRK BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR''

Yarkadaş'ın sözlerine bazı AKP'liler  itiraz etti. Yarkadaş ise konuşmasının devamında "Gelin bu yanlıştan dönün" ifadesini kullandı. CHP'li vekil, şöyle konuştu:

"NATO Atatürk'ü hedef hâline getiriyor, Millî Eğitim Bakanlığı da Atatürk'ün adını silerek bir anlamda zihinlerden çıkarmaya ve silmeye çalışıyor. O yüzden diyorum ki; Millî Eğitim Bakanlığı bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve NATO'da yapılanın tekrarına düşmemelidir. Atatürk'ten korkmayın, Atatürk bu ülkenin çimentosudur, herkesi bir arada tutacak millî bir değerdir, önemli bir değerdir. Ülkemizin kurucusudur ve Başöğretmenimizdir. 24 Kasımı kutlarken Atatürk'ü yok saymak Atatürk'e karşı saygısızlıktır, bu ülkenin kurucu liderine saygısızlıktır. Bu saygısızlığı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz."

AKP'LİLERİ KIZDIRAN BENZETME

Yarkadaş'ın konuşması CHP'li vekiller tarafından alkışlanırken, AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise itiraz ederek söz aldı. Bostancı, "Sayın Yarkadaş'ın 'Kamu spotunda,Atatürk yoktur' dedikten sonra bunu NATO'daki olaya benzeştirmesi ve aynı sınıfa koyması çirkin bir eleştiridir; çirkin bir benzetmedir, şiddetle telin ediyoruz" dedi.

Bostancı'nın sözleri üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile Bostancı arasında tartışma yaşandı. Altay, "Vekilimiz bir eleştiriyi dile getirmiştir" deyince, AKP sıralarından sesler yükseldi. AKP'li Bostancı "Dilinizin adabına dikkat edin" deyince CHP'li Engin Altay, "Sen adabına dikkat et Sayın Bostancı" karşılığını verdi. Tartışmanın büyümesi ve diğer üyelerin de katılması üzerine üzerine, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı milletvekillerine "Bağırmayın, bağırmayın" diye seslendi.

"ÇİRKİNLİK ATATÜRK'Ü UNUTTURMAYA ÇALIŞMAKTIR"

Bahçekapılı daha sonra CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'a 'sataşma olduğu' gerekçesiyle yeniden söz verdi. Kürsüye gelen Yarkadaş, AKP'li Bostancı'nın sözlerini 'Çirkinlik' olarak eleştirmesine cevap verdi. Yarkadaş, "Ortada bir çirkinlik varsa bu çirkinlik, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını yok saymak, onu hafızalardan silmeye çalışmaktır" dedi. Yarkadaş'ın sözleri CHP'li vekiller tarafından alkışlandı. AKP'li Sabahattin Karakelle ise "O senin kendi düşüncen" diye bağırdı.

Yarkadaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer Millî Eğitim Bakanlığı Mustafa Kemal Atatürk'ü kamu spotunda bir saniye dahi göstermiyorsa, çirkinlik arayanlar, dönüp Millî Eğitim Bakanlığı'nın spotuna bakmalıdır; Çirkinlik,  Millî Eğitim Bakanlığı'nın 8 Kasım tarihli genelgesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün nasıl kutlanacağını anlatırken Başöğretmen Atatürk'ün adını tek kelime dahi geçirmemektir... Çirkinlik arayanlar, önce kendi iktidarlarının ne yaptığına baksınlar! Acaba benim bu durum tespitim mi çirkinliktir,  yoksa yapılan mı ona bir karar versinler."

"AKP'LİLER LAF OLSUN DİYE KONUŞUYOR"

AKP'li Bostancı'nın "Laf olsun torba dolsun, CHP'nin her söylediğine karşı çıkayım" mantığıyla söz aldığını belirten Yarkadaş, "Yaptığınız toplumu meşgul etmekten başka hiçbir şeye yaramıyor" dedi.

Kürsüde konuşurken AKP'li Bostancı'ya dönerek konuşan Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ben sayın grup başkan vekilinden bana sataşma yerine, Sayın Bakanı arayıp 'Efendim, siz nasıl bu yanlışı yaparsınız? Biz son on-on beş gündür Atatürkçüyüz. Bu yanlıştan bir an önce dönün' demesini beklerdim.  Ama belli ki Atatürkçülük politikası hâlâ içselleştirilememiş; içselleştirilemediği için Millî Eğitim Bakanlığı'nın bürokratları da son on beş yıllık politika doğrultusunda  genelge yayınlıyor. Bu yüzden, çektikleri kamu spotunda Mustafa Kemal Atatürk'e, o yüce insana bir saniye dahi yer vermiyor. Ben eğer bunu Meclis kürsüsünden anlatmayacaksam, bu çirkinliği tarihe geçirmeyeceksem benim burada Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin bir milletvekili olarak bu sıralarda oturmaya bir saniye dahi hakkım yoktur."

AKP'Lİ BOSTANCI İTİRAZ ETTİ

AKP'li Bostancı ise bu sözler üzerine yeniden söz aldı ve şunları söyledi:

"Benim itiraz ettiğim, bize bir eleştiri yapılabilir ama siz NATO'daki olayla Millî Eğitim Bakanlığı'nın kamu spotunu aynı kefeye koyarsanız, bu, işte kabul edilemez, yakışıksız ve çirkin bir eleştiridir. Benim söylediğim bu. Spotta Atatürk'e yer verilmesi gerektiği sizin görüşünüzdür..." 

"KLİPTE MÜSTEŞAR VAR, ATATÜRK YOK"

Öte yandan, konuya ilişkin twitter hesabından da açıklama yapan CHP'li Barış Yarkadaş, "Klibi izleyenler görecekler, Atatürk'e bir saniye bile yer verilmeyen klipte, Yavuz Bingöl, Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir gibi AKP muhhibleri var... Klibi izleyince, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in de rol aldığını görüyorsunuz.  Kamu spotu olarak çekilen klipte,  müsteşar var, Atatürk yok! Yazıklar olsun bu anlayışa... Başöğretmene klipte yer vermeyenleri unutmayacağız" dedi.

Yarkadaş, konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yazılı bir soru önergesi verdiklerini de belirtti.

HABERE AİT YOUTUBE LİNKİ: https://goo.gl/WpydDT

HABERE AİT DROPBOX DOWNLOAD: https://goo.gl/kadeCV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15