Öz: “ENGELLERİN KALKTIĞI” bir dünyada eşit yaşam diliyorum

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent ÖZ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

03 Aralık 2017 Pazar 11:39
Öz: “ENGELLERİN KALKTIĞI” bir dünyada eşit yaşam diliyorum

CHP’li Bülent ÖZ, mesajında şunları söyledi;

1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan etmiştir. BM İnsan Hakları üye ülkelerce 3 Aralık gününün “engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması” amacıyla tanınmasını istedi ve o günden beri, 3 Aralık “Engelliler Günü” olarak bilinmektedir.

Ülkemizde 10 milyon vatandaşımız engelli olarak yaşamını sürdürmektedir. Bugün sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli yurttaşlarımız için büyük fırsat eşitsizlikleri yaşanmaktadır. Engellilik politikasında topluma tam uyum ve eşit katılım esas olmalıdır. Temel haklarının ihlali ve toplumsal bilincin yanlışlığından dolayı engelli yurttaşlarımızın dışlanması, iş ve üretim alanlarından uzak tutulmaları kabul edilmeyecek bir durumdur.

Eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlarda hizmet almalarını sağlamak, sorunlara sahip çıkmak, doğru politikalar ve gerektiğinde engelliliğe neden olabilecek etmenler için kalıcı çözümler üretmek sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Kaldı ki engelli yurttaşlarımıza fırsat tanındığında sanatta, sporda, eğitimde, siyasette ve iş hayatında neler yaptıklarını, gurur duyulacak başarılara imza attıklarını görmekteyiz.

Dünya Engelliler Günü'nde tüm engelli yurttaşlarımızın sağlıklı, mutlu, başarılı bir yaşam sürmelerini diliyor ve engellerin kalktığı” bir dünyada eşit olarak yaşamalarını temenni ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15