Özel okul öğretmenleri SÖMÜRÜ DÜZENİNDE çalışıyor!

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, devlete atanamayıp özel okullarda çalışmak zorunda kalan öğretmenlerin sesini TBMM gündemine taşıdı...

26 Nisan 2018 Perşembe 13:17
Özel okul öğretmenleri SÖMÜRÜ DÜZENİNDE çalışıyor!

Türkiye genelinde atanamayan öğretmenlerin durumu yıllardır kanayan yara haline gelmiş durumda. Devlette çalışma imkanı bulamayan öğretmenlik mezunu gençler özel okullarda öğretmenlik yapmak zorunda kalıyor ancak burada da karşılarına uzun ve esnek çalışma saatleri, 9-10 aylık sözleşmeler ve düşük ücretler çıkıyor. Kendisine iletilen bilgileri soru önergesi haline getiren CHP’li Özdiş “Geleceğin mimarı olan öğretmenlerimiz atanamayınca özel okullarda çalışmak zorunda kalıyor. Buradaki iş şartlarının MEB denetimine alınması gerekiyor.” diye konuştu.

DOĞUM YAPAN ÖZEL OKUL ÖĞRETMENİ ERTESİ YIL İŞSİZ KALIYOR!

Özel okulda çalışırken doğum yapan bir öğretmenin ertesi yıl sözleşmesinin yenilenmediğini ve işsiz kaldığını belirten CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in önergesinde yer verdiği sorular şu şekilde;

  1. Türkiye genelinde toplamda kaç özel okul bulunmaktadır? (İlk- orta,özel öğretim ve liseler dahil)  
  2. Türkiye genelinde bulunan özel okullarda kaç kişi öğretmen olarak görev yapmaktadır? (öğretmenlik diploması olmadığı halde müzik veya spor eğitimi veren lisanslı-sertifikalı kişiler dahil)
  3. Özel okulların çalışma şartlarından dolayı mağdur olmuş ve konuyu Bakanlığınıza iletmiş  toplamda kaç kişi bulunmaktadır? (yazılı olarak dilekçe göndermiş veya BİMER üzerinden başvuruda bulunmuş)
  4. Özel okulların öğretmenlerle 9-10 aylık sözleşme yaptığı, böylelikle özel okul öğretmenlerinin yaz aylarını maaşsız ve güvencesiz geçirdiği ifade edilmektedir. Bu durumu düzeltici bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?
  5. Özel okullarda öğretmen olarak çalışan kadınlar kanuni hakları olan doğum iznini kullandıklarında zaten yıllık olan sözleşmeleri diğer yıl yenilenmemekte, dolayısıyla yeni anne olmuş öğretmenler işsiz kalmaktadır. Bu konuda kadınlarımızı koruyucu bir girişimde bulunacak mısınız?
  6. Özel okullarda çalışan kişilerin özlük haklarını düzeltici bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
  7. Özel okulların çalışan maaşlarının bir kısmını banka yoluyla bir kısmını da elden teslim ederek kanuni bir suç işledikleri de ifade edilmektedir. Bu konuda son 15 yıl içerisinde ne gibi girişimlerde bulunulmuştur?
  8. Devlet okullarına atanama şansı bulamayıp özel okullarda çalışmak zorunda kalan kişilerin çalışma şartlarını düzenleyici bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15