Öztunç'tan Şeffaf Belediyecilik Talebi! Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye'sinin Borcu Ne Kadar?

Memleketi Kahramanmaraş’ta girdiği büyükşehir belediye başkanlığı yarışında partisinin oyunu tüm Türkiye baz alındığında en çok yükselten isim olarak dikkatleri üzerine çeken Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, hemşerilerinden aldığı güçle vatandaşların en sağlıklı şekilde hizmet alabilmesi adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

19 Nisan 2019 Cuma 13:42
Öztunç'tan Şeffaf Belediyecilik Talebi! Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye'sinin Borcu Ne Kadar?

‘Seni Seviyorum Kahramanmaraş’ sloganıyla çıktığı yolda sokak sokak çalışma yürüterek taraflı tarafsız Kahramanmaraşlıların gönlüne taht kuran Atom Karınca Ali Öztunç, şimdide Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin şeffaf bir yapıya ulaşması adına harekete geçti.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR BORCU NE KADAR?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sunan Ali Öztunç, sorularına birinci ağızdan yanıt aradı.

Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde;

Şeffaf belediyeciliğe örnek teşkil etmesi ve kamuoyunu aydınlatmak açısından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 31.03.2019 Tarihi itibariyle toplam borcunun Kahramanmaraş halkının bilgisine sunulması gerektiği inancındayım.

Buna istinaden;

  1. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 31.03.2019 Tarih itibariyle kamu ve özel sektör borcu ne kadardır?

  2. Belediyenin kullandığı dış kaynaklı kredi var mıdır? Var ise bu kredinin miktarı ve geri ödeme süresi nedir?

  3. Belediyenin yapılandırılmış borcu var mıdır? Var ise yapılandırılan borcun tutarı ve süresi ne kadardır?

Son Güncelleme: 20.04.2019 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15