“PYD ve YPG neden terör örgütleri listesine alınmıyor?"

CHP'Lİ MAHMUT TANAL’DAN, ‘PYD NEDEN TERÖR LİSTESİNDE DEĞİL’ ÖNERGESİ...

31 Ocak 2018 Çarşamba 12:16
“PYD ve YPG neden terör örgütleri listesine alınmıyor?"

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, terör örgütü PYD ve YPG’nin Bakanlar Kurulu kararı ile oluşturulan terör listesine alınıp alınmadığına ilişkin soru önergesi verdi. Tanal, “Hükümetin sabah akşam, yatıp kalkıp terör örgütü dediği PYD’yi ve YPG’yi neden Bakanlar Kurulu kararı ile terör listesine almıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, TBMM’ye PYD ve YPG neden terör listesinde değil diye sordu. Hükümet yetkililerinin ekranlardan terör örgütü PYD’yi ve YPG’yi eleştirmesine rağmen Bakanlar Kurulu kararı ile oluşturulan terör listesine alınmamasına sert tepki gösteren Tanal, şunları söyledi:

“İKTİDAR KNDİNE MANEVRA ALANI MI BIRAKIYOR”

“Zeytin Dalı Harekâtı’nın gerçekleştiği son süreçte hükümet, milliyetçi rolü oynuyor. Sabah akşam muhalefeti harekâta destek çıkmamakla suçlayan hükümet, samimi değildir. Askeri harekât üzerinden siyaset yapan hükümet terör örgütü PYD’yi ve YPG’yi neden Bakanlar Kurulu kararı ile terör listesine almıyor? Amerika'da mı çekiniyor? Yoksa yarın bir gün aldatıldık, kandırıldık diyebilmek için kendine manevra alanı mı bırakıyor? Çözüm süreci daha dün gibi. Bugün milliyetçilik oynayan hükümetin yarın yine terör örgütlerine Şanlıurfa’da kebap ziyafeti çekmeyeceğinin garantisi var mı? Yarın yine 29 Ekim Cumhuriyet bayramında terör örgütlerinin sınırlarımızdan geçmeyeceğinin garantisi var mı? Başbakan’a sordum. PYD’yi ve YPG’yi terör örgütü listesine aldılar mı? Aldılar ise ne zaman? Almadılar ise neden? Konunun özellikle takipçisi olacağım.”

Tanal’ın Başbakan Binali Yıldırım’a cevaplaması için verdiği soru önergesi metni ise şöyle:

            Suriye topraklarında bulunan terör örgütü PYD’ye ilişkin olarak;

  1. Terör örgütü PYD diye bahsettiğimiz örgüt Türkiye’nin terör örgütleri listesinde yer almakta mıdır?
  2. Alındı ise PYD ne zaman, hangi tarihte terör örgütleri listesine alınmıştır? Alınmadı ise neden alınmamıştır?
  3. Milli Güvenlik Kurulu’na, PYD’nin, terör örgütü listesine alınması konusunda bir öneri getirilmiş midir?
  4. Türkiye’nin terör örgütleri listesinde kimler yer almaktadır?

Son Güncelleme: 31.01.2018 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15