Samsun'un sorunları TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşma ile Samsun ve İlçelerinde yaşanan sorunları dile getirdi.

16 Kasım 2018 Cuma 11:13
Samsun'un sorunları TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda

SAMSUN ŞEHİR HASTANESİ HANGİ İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE YAPILACAK?

Samsun İli, Canik İlçesi sınırları içerisinde yapılması kararlaştırılan Şehir Hastanesinin inşaatına başlanılamadığı ve hastanenin yerinin Atakum İlçe sınırları içerisinde bir yere yapılacağı söylentileri yayılmaktadır. Samsun da yapılması planlanan şehir Hastanesi hangi ilçe sınırları içerisinde yapılacak ve inşaatına ne zaman başlanılacak, ne zaman bitirilecektir?

VEZİRKÖPRÜ DEVLET HASTANESİ İNŞAATI NE ZAMAN BİTECEK?

Vezirköprü İlçesinde yapımına başlanan Devlet Hastanesinin inşaatı bir türlü tamamlanamıyor. Hastane inşaatı alan yüklenici firmaların işlerini yarım bırakarak ilçeden ayrılmaları sonucunda; hastane inşaatı çürümeye terk edildi, ne zaman biteceği konusunda kimsenin açıklayıcı ve tatmin edici bilgi verdiği de yok.

Sağlık Bakanı Sayın Dr Fahrettin Koca Beyden öncelikli olarak yarım kalmış hastane inşaatının tamamlattırılmasını bekliyoruz. Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatı ne zaman tamamlanacak ve hizmete sokulacaktır? Vezirköprü halkımız hastanenin hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyor.

HAVZA İLÇESİNDE MUSLUKLARDAN ÇAMURLU SU AKIYOR

Havza İlçesinin içme suyunun bir kısmı Bakırçay Deresinden karşılanmaktadır.  Yağışların olduğu dönemlerde, Bakırçay Deresinden karşılanan su bulanık ve çamurlu akmaktadır. Havza da yaşayan halkın suyun kirli akmasından ötürü şikâyetlerde bulunmasına rağmen sonuç alamadığı, yağışlı dönemlerde suyun çamurlu aktığı tespiti yapılmıştır.

Halkımızın sağlıklı su kullanması için; SASKİ arıtma yaptıktan sonra suyu şehir şebekesine vermelidir. Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermediği, arıtmadan geçirilmeyen suyun şebekeye verildiği açıktır. Sağlık Bakanlığının gerekli önlemleri alması, İlçemize sağlıklı şebeke su akışı sağlanmalıdır. Sağlık Bakanlığından gerekli duyarlılıkla beraber yaptırım uygulamasını bekliyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15