Siirt, Batman, Kurtalan yolunda 2 haftada 17 kaza oldu

HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş: Bölgemiz Siirt, Batman,  Kurtalan yolunda geçmiş dönemlerde sürekli dile getirilmesine rağmen, ihtiyacı karşılayacak bir şekilde yol bakım çalışması ve asfaltlama yapılmamış önceden yapılan asfaltlama da sathi kaplama olup yola mucur dökülmüştür. Asfaltlamanın kalitesiz ve sürücülerin yol hakkında bilgilerinin olmayışı her gün büyük hasarlı ve ölümcül kazaların olmasına sebep olmaktadır. Son iki haftada 17 kaza vakası olmuştur. Taş'ın konuya ilişkin soru önergesi şöyle:

18 Temmuz 2018 Çarşamba 15:09
Siirt, Batman, Kurtalan yolunda 2 haftada 17 kaza oldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

           Aşağıda ki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN tarafından Anayasa’nın 98’nci ve TBMM İç tüzüğünün 96’ncı ve 99’ncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 18.07.2018

                                                                                                                       Sıdık TAŞ

                                                                                                           SİİRT MİLLETVEKİLİ

           Bölgemiz Siirt, Batman,  Kurtalan yolunda geçmiş dönemlerde sürekli dile getirilmesine rağmen, ihtiyacı karşılayacak bir şekilde yol bakım çalışması ve asfaltlama yapılmamış önceden yapılan asfaltlama da sathi kaplama olup yola mucur dökülmüştür. Asfaltlamanın kalitesiz ve sürücülerin yol hakkında bilgilerinin olmayışı her gün büyük hasarlı ve ölümcül kazaların olmasına sebep olmaktadır. Son iki haftada 17 kaza vakası olmuştur.

  1. Bu bölge yolu yapımı ne zaman yatırım programına alınacak ve bazılarının rant kapısı olmaktan çıkarılacak?
  2. Her şeye trilyonlarca kaynak aktarılırken üzerinden yüzlerce aracın geçtiği ve sürekli ölümcül kazaların olduğu bu bölgeye sıcak asfalt çalışması yaparak kaynak aktarımı sağlanacak mı?
  3. Mevcut iktidarın bu konuda yaptığı bir çalışma var mıdır? Yoksa bir çalışma yapılması düşünülüyor mu?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15