Sümer: Hiçbir şey bize Halil'i unutturamaz!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, ailesine katkı sağlamak için kağıt toplama uğraşı verirken, portakal posalarının arasında kalan ve hayata tutunamayan 15 yaşındaki Halil Yeloğlu’nu Meclis’te andı... Sümer, ülkemizde ve dünyadaki çocuklar için tablonun çok karanlık olduğunu vurguladı ve “Hiçbir şey Halil’i bize unutturamayacak” dedi.

21 Kasım 2018 Çarşamba 13:57
Sümer: Hiçbir şey bize Halil'i unutturamaz!

ANKARA / CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana'da boş araziye kamyondan dökülen tonlarca narenciye posasının altında kalan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren atık kağıt toplayıcısı 15 yaşındaki Halil Yeloğlu’nu TBMM’de andı.

CHP’li Sümer, Dünya Çocuk Hakları Günü’ndeki acı olayı TBMM gündemine getirdi. TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Sümer, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde tüm çocuklar için tablonun çok karanlık olduğunu vurguladı. Bu durumu, bütün istatistiki verilerin de ortaya koyduğunu belirten Sümer, “Yılda ortalama yaklaşık 8 bin çocuğumuz istismara uğruyor. Sadece son yedi yılda 340 çocuğumuzu iş cinayetlerinde yitirdik” dedi.

HALİL’İ UNUTMAYACAĞIZ

CHP Milletvekili Sümer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bakın, daha birkaç gün önce, okulda olması gereken bir yaşta, ailesinin geçimini sağlamak için Adana'da boş bir arazide atık kâğıt toplayan Halil Yeloğlu'nu acı bir şekilde yitirdik. Hiçbir şey bize 15 yaşındaki Halil'i unutturamaz. Biliyoruz ki bu olay ilk değil son da olmayacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, çocukların eşit, özgür oldukları bir dünya diliyorum”

KURTARAMADIK

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Akdeniz Mahallesi’nde 13 Kasım'da meydana gelen olayda, meyve suyu fabrikasından 01 DUP 64 plakalı kamyona yüklenen tonlarca narenciye posası boş araziye dökülürken, atık kağıt toplayıcısı Halil Yeloğlu, posaların altında kaldı. Kamyon sürücüsünün ihbarı üzerine bölgeye gelen kurtarma ve sağlık ekipleri, vatandaşların da yardımı ile 30 dakikalık çalışmanın ardından Halil’i posaların altından çıkardı. Narenciye posalarının altında nefessiz kalan Halil, sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata döndürülerek Adana Şehir Hastanesi’ne götürüldü. O günden itibaren yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan, Halil Yeloğlu yapılan müdahaleye rağmen yaşamını kaybetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15