Tanrıkulu: Gizli "kılık-kıyafet talimatı" mı var?

CHP PM ÜYESİ VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: Bir yılı aşkın süredir devam eden OHAL süresince kamuoyunun ve vatandaşların bilmediği, ancak polislere ve emniyet güçlerine gönderilen bir tür "kılık-kıyafet talimatı" bulunduğu iddiaları doğru mudur? Bu iddia doğru ise, bu "kılık-kıyafet talimatı" kim ya da kimler tarafından hangi tarihte verilmiştir? İçeriği kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

13 Ağustos 2017 Pazar 10:09
Tanrıkulu: Gizli "kılık-kıyafet talimatı" mı var?

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın  Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 

20 ve diğeri 22 yaşında olan Derya Kılıç ve Seray Gürer'in, 10 Ağustos gecesi, evlerine giderken, motosikletle yanlarından geçen kişilerce elle taciz edildiği ve sokakta yaşanan  taciz sonrası şikayet için gittikleri polisten dayak yemelerine ilişkin tutanaklar ve video kayıtlarının ortaya çıktığına dair haberler basına yansımıştır.

Polise gidip şikayetçi olan Kılıç ve Gürer'in ifadelerinde, ‘' Polis bize ‘Böyle giyinip gecenin bu saatinde gezerseniz, sizi daha çok elleyen olur or…lar' dedi. Biz de ‘Sen ne diyorsun lan' cevabını verince dayak yedik'' dedikleri, olaya ilişkin video görüntülerinde, 2 genç kızın, polis şiddetine uğradıklarının görüldüğü de yine basına yansıyan haberler arasındadır. Bu bağlamda,

1.    20 ve diğeri 22 yaşında olan Derya Kılıç ve Seray Gürer'in, 10 Ağustos gecesi, evlerine giderken, motosikletle yanlarından geçen kişilerce elle taciz edildiği ve sokakta yaşanan  taciz sonrası şikayet için gittikleri polisten dayak yedikleri iddiası doğru mudur?

2.    .Polise gidip şikayetçi olan Kılıç ve Gürer'in ifadelerinde, ‘' Polis bize ‘Böyle giyinip gecenin bu saatinde gezerseniz, sizi daha çok elleyen olur or…lar' dedi. Biz de ‘Sen ne diyorsun lan' cevabını verince dayak yedik'' dedikleri ve olaya ilişkin video görüntülerinde, 2 genç kızın, polis şiddetine uğradıkları iddiası doğru mudur?

3.    Polislerin uyguladığı sözlü ve fiziksel şiddet iddiaları ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

4.    .Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir? Sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan polisler görevden alınacak mıdır?

5.    "Böyle giyinip gecenin bu saatinde gezerseniz, sizi daha çok elleyen olur or…lar" ifadelerini kullanarak mağduriyetlerini belirtmek üzere gelen kadın vatandaşlarımızı kılık-kıyafetine göre yargılayıp sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan polisler ile ilgili olarak  İçişleri Bakanlığı gereğini yerine getirecek midir?

6.    Kadınlardan birinin ayağının kırık olduğu bilinmesine rağmen, polis tarafından ayağının üzerine basıldığı ve tekmelendiği iddiası doğru mudur? 

7.    1 yılı aşkın süredir devam eden OHAL süresince kamuoyunun ve vatandaşların bilmediği, ancak polislere ve emniyet güçlerine gönderilen bir tür "kılık-kıyafet talimatı" bulunduğu iddiaları doğru mudur?

8.    İddia doğru ise, bu "kılık-kıyafet talimatı" kim ya da kimler tarafından hangi tarihte verilmiştir? İçeriği kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

9.    16 Temmuz 2016 - 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde illere göre polis ve emniyet güçleri tarafından gözaltına alınırken, gözaltında ve ifade verme süreçlerinde sözlü, fiziksel ve psikolojik tacize uğradığı gerekçesiyle toplam kaç kadın  BİMER'e başvuru yapmıştır ve bu başvurulardan kaçı ile ilgili olarak ne tür işlemler yapılmıştır?

10.  Yapılan başvurulardan hakkında işlem yapılmayanların sayısı ve gerekçeleri nelerdir?"

Son Güncelleme: 13.08.2017 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15