Taşcıer: 15 Temmuz'da KAYBOLAN SİLAHLARI Bakan Soylu unuttu mu?

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahları bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Darbe girişimi sırasında kaybolan silahlardan biri ile işlenen cinayet davasının sonuçlanması üzerine konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği bir soru önergesi ile tekrar gündeme getiren Taşcıer, “Aradan geçen iki buçuk yılın ardından, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahların akıbeti ile ilgili bir sonuca ulaşılmış mıdır?” diye sordu.

23 Ocak 2019 Çarşamba 11:54
Taşcıer: 15 Temmuz'da KAYBOLAN SİLAHLARI Bakan Soylu unuttu mu?

“DARBE GİRİŞİMİNDE KAYBOLAN SİLAHLARDAN KAÇI BULUNDU?”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesi ile tekrar Meclis gündemine taşıdı. Darbe girişiminden on beş gün sonra, 30 Temmuz 2016’da, Ankara’nın Çubuk ilçesinde gerçekleşen cinayette, bir kişi öldürülmüş, bir kişi de yaralanmış, cinayeti işleyen Mustafa Maraş yargılandığı davada, silahı 15 Temmuz darbe gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde dağıtılırken aldığını ifade etmişti. Sonuçlanan dava sonucu Maraş müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Davanın sonuçlanması üzerine 15 Temmuz’da kaybolan silahları tekrar gündeme taşıyan Taşcıer, “Darbe girişimi sırasında kaybolan silahlardan kaçı bulunabilmiştir?” diye sordu.

“KAYIP SİLAHLARLA YAKALANAN VAR MI?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Taşcıer, Ankara Valiliği’nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü mensuplarına sadece kimlik kontrolü yapılarak, zimmet kaydı tutulmaksızın silah ve mühimmat dağıtımı yapıldığını ifade ettiğini hatırlatarak, “Tüm Türkiye’de bu şekilde kaç silah dağıtılmıştır? Kaçı geri teslim edilmiştir?” diye sordu. “15 Temmuz 2016 tarihinden sonra kaç kişi kayıp ve çalıntı silah ile yakalanmıştır? Bunların kaçı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahlar ile yakalanmıştır? Bu kişiler hakkında ne işlem yapılmıştır?” sorularını da Soylu’ya ileten Taşcıer, İçişleri Bakanlığı’nın 2017 yılı faaliyet raporunda yer alan istatistiklere göre, kayıp ve çalıntı silah sayısı 106 bin 704 olarak belirlendiğini hatırlatarak, 2018 yılı kayıp ve çalıntı silah sayısını da sordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15