"THY'de neden Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel dağıtılmıyor?"

CHP’Lİ ANTMEN’DEN ERDOĞAN’A: ‘THY NEDEN CUMHURİYET, SÖZCÜ, BİRGÜN, EVRENSEL DAĞITMIYOR?’

14 Eylül 2018 Cuma 13:57
"THY'de neden Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel dağıtılmıyor?"

Türk Hava Yolları’nın, uçaklarda Cumhuriyet Gazetesinin dağıtımını durdurduğunu açıklaması sonrası CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili hem tepki gösterdi hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a basın yoluyla sorular yöneltti. Antmen “THY Varlık Fonuna devredildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendisini Varlık Fonuna başkan olarak atadığı ve anti demokratik Meclis İç Tüzüğü nedeniyle yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanına soru önergesi veremediğimiz için basın yoluyla Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruları soruyorum:

  • Sabah, Yeni Şafak, Milat, Diriliş Postası, Akit başta olmak üzere hükümet yanlısı gazeteler THY uçuşlarında dağıtılırken neden toplam tirajları 500 bini bulan Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel ve Yeni Çağ Gazeteleri dağıtılmamaktadır?
  • Son 10 yılda Türk Hava Yolları hem yurt içi hem yurt dışı uçuşlarda kaç tane Sabah, Yeni Şafak, Milat, Diriliş Postası ve Akit Gazetesini ücretsiz dağıttı? THY bu dağıtımlar için bu basın yayın organlarına ne kadar ödedi? 
     
  • Türk Hava Yolları ve bağlı bina ve alanlarda hangi gazeteler dağıtılmakta, satılmakta hangileri dağıtılmamakta ve satılmamaktadır?

 

Antmen, açıklamasına şu şekilde devam etti:

 

KIZ ÇOCUKLARINI EVLENDİRMEK İSTEYEN GAZETE DAĞITILIYOR ANCAK İLERİCİ VE ÇAĞDAŞ GAZETELER DAĞITILMIYOR

 

Türk Hava Yollarında tirajı 300 bini geçen Sözcü gazetesi dağıtılmazken, bedava verilmesine rağmen okunmayan gazetelerin THY tarafından ücretsiz olarak dağıtılması hiç bir ülke tarihinde görülmemiş bir adaletsizlik ve eşitsizliktir. Sözcü, Birgün Evrensel, Yeniçağ ve Cumhuriyet Gazeteleri okuyucuları vergi vermekte THY de bu vergilerle hizmet vermektedir. Ancak bu gazete okuyucularının vergileriyle işletilen bir kurum, tirajı dahi olmayan, gerici, anayasa karşıtı birtakım yayın organlarına destek vermektedir.  “Evinizde laik olun yoksa bedelini ağır ödersiniz” diyen bir yayın müdürüne sahip bir gazete ile kız çocuklarını evlendirmek isteyen ve buna karşı duranları da hedef gösteren bir takım gazeteler dağıtılıyor; ancak gerçekleri yazan, halkın haber alma hakkını savunan, özgürlük, eşitlikçi, ilerici ve çağdaş gazeteler olan Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel gibi gazeteler dağıtılmıyor. Bu asla kabul edilemez!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15