Tüm işçilere kademeli olarak kadro verilsin!

CHP’Lİ DURMAZ: “KADRO HAKKI, TÜM İŞÇİ KARDEŞLERİMİZE KADEMELİ OLARAK VERİLMELİ”... Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak Taşerona kadro konusunu gündeme taşıdı.

10 Ocak 2018 Çarşamba 13:11
Tüm işçilere kademeli olarak kadro verilsin!

Tüm taşeron çalışanlara kadro verilmesi gerekliliğini vurgulayan Durmaz, Tokat’ta ve Türkiye’de kadro alamayan kurumlardan örnekler verdi.

Durmaz konuşmasında; “Bütçe görüşmelerinden sonra meclis kapanırken, Türkiye'de ortak bir anlayışla, tüm siyasi partiler de katkı sunarak taşeron işçiye bir müjde vermeyi arzu ettik ama Hükûmet OHAL’den kaynaklı fırsatçılığı, yine bir kanun hükmünde kararnameyle Türkiye'de yaşayan emekçilere kara bir gün olarak yaşattı. 

Taşeron işçilik sistemi AK PARTİ iktidarının 21'inci yüzyılda piyasaya sürdüğü modern bir köleliğin tam da kendisidir.

AK PARTİ Hükûmeti, aynı işte çalışan, eşit işi yapan insanları bazılarına kadro vererek diğerlerinden ayırmakta, Türkiye Büyük Millet Meclisinin iradesini yok sayarak çıkardılar. İşte, tam da yine kafanızda tasarladığınız bir OHAL fırsatçılığını bu yüce Mecliste gerçekleştirdiler. “ dedi.

 

Durmaz’ın konuşmasından başlıklar şöyle;

 

KADEMELİ OLARAK KADRO VERİLSİN

Tüm siyasi partiler -bir kez daha altını çiziyorum- katkı sunacak, belki ülkemizin imkânları çerçevesinde 1 milyon 500 bin mi, 1 milyon 350 bin mi, ülkemizin gücü neye yetiyor, 500 binine, gelin ortak bir anlayışla olayın tarafı olan sivil toplum örgütlerini, sendikaları, bileşenleri karşımıza alıp, kademeli olarak tamamına verip bu sorunu da çözelim dedik ama kabul görmedi.

DİSK, TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ SENDİKALARINI BİR ARAYA GETİRDİK

Bu ülkede ortak yaşama kültürüne, iş barışına da zarar veren bir uygulamayı hayata geçirdiler. Türkiye'de DİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ gibi üç önemli sendikayı Cumhuriyet Halk Partisi bir taşeron çalıştayıyla bir masada buluşturup ortak bir anlayışı da sundu ama tabii, iktidarın halkı, sivil toplum örgütlerini, emekçileri, kendisinden başkasını ve biat edenlerden başkasını yok sayan anlayışınız bunu da hiç görmezlikten geldi.

MEŞRU İŞ, ADALET VE ALIN TERİ

 "Helal kazanç" dediğimiz şeyin üç ölçüsü vardır: Meşru iş, adalet ve alın teri. Emek düşmanları, demokrasi ve özgürlüğün de tam da düşmanlarıdır. Bu yaptığınızla ne insanı ne ahlakı ne de vicdanı varsaymadılar. Bu alışkanlık iktidarda da devam ediyor ama inanıyorum, 2019 yılında bu halk bunları görüp, iktidarın insanı, emeği, sivil toplum örgütlerini yok sayıp, sadece muhtaç edip oy devşirme anlayışına dur diyecektir.

Taşerona kadro diye söz verdiler ama olmadı, aynı iş yerinde bazı çalışanlar kadro alırken daha büyük bir kesimi alamadı.

 

 

 

Hastanede Temizlikçi Kadro Alıyor, Yemekhane Çalışanı Alamıyor!

Aynı kurumda güvenlikçi kadro alıyor, bilgi işlem çalışanı alamıyor!

Tokat'taki devlet hastanesinde yemekhanede çalışan, on dört yıldır iktidarın getirdiği, hatta mitinglerde, devlet kurumunun bahçesinde iktidar partisinin önlüklerini giyip katkı sunan, bayrak asan bu çocuklar mağdur. Ama itirazları şuna, diyorlar ki: "Bu kadroyu ne kadar verecekseniz bize verin, belirleyin biz bunu kendi aramızda pay edelim."

 

İL ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARI DA KADRO MAĞDURU

İl özel idare çalışanları aynı durumda; Tokat'ın muhtelif yerlerinde, Türkiye'nin her tarafında gece eksi 20, 30 derecede kar mücadelesi yapan, bunlara da yok. Ama ne olmuş? Özel idare almış; A, B, C diye sivil toplum örgütlerine ya da kamu kurum ve kuruluşlarına 5'er, 10'ar kadro vermiş, maaşını kendi ödemiş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında çalışan almış, Sivil Savunmada çalışan almış, bir başkaları da almış. Bunları çoğalttığımız zaman, 69 kamu kurum ve kuruluşunda da hiçbir kadro yok. Yani, adaletsizlik, hakkaniyetsizlik, bu halkı yok sayma her alana yansımış durumda. Yetmiyor, yetmiyor. 

 

TÜRKİYE'DE SADECE İKİ İLDE “RİZE VE ERZİNCAN” DA ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARA TAM KADRO VERMİŞLER

Türkiye'de iki ilde özel idare çalışanlara tam kadro vermişler. Neresi, bilin bakalım? Biri Rize, biri Erzincan. İşte, böyle garip bir tesadüfle de bu ülke iktidarın çıkardığı kanun hükmünde kararnameyle tanıştı ve yaşadı.

ŞEKER FABRİKALARI ÇALIŞANLARINA DA KADRO VERMEDİLER

Şeker fabrikaları çalışanlarına da kadro vermediler. On sekiz aydır denetim yapamayan millî Şeker Kurumumuz toplanamıyor. Gerçi millî olan her şeye iktidarın bir karşı duruşu var. Hepimizin çocukları, bazılarımızın da torunları var. Bunlara sağlıklı şeker pancarından, köylünün, çiftçinin ürettiği şekeri yediren işçilerin kadrosu yok. Bunlar yirmi sekiz yıl, otuz yıl çalışmış ama hâlâ kadroları yok.

Bunların bilinmesini, görülmesini ve hepimizin ortak anlayışıyla bu adaletsizliğin ortak bir şekilde düzeltilmesini istiyoruz. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15