“Türkiye'yi emekletemez, sürükletemezsiniz!"

CHP’Lİ ÖZEL, GÖZALTINA ALINAN TTB MERKEZ KONSEYİ ÜYELERİ İÇİN BAKAN DEMİRCAN’DAN BİLGİ TALEP ETTİ... “AYIPLIYORUZ, YAKIŞTIRAMIYORUZ”

02 Şubat 2018 Cuma 11:22
“Türkiye'yi emekletemez, sürükletemezsiniz!"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda, yayımladıkları bir bildiri nedeniyle gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi üyelerinin durumunu gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan parlamentoya bilgi vermesini talep eden Özel, Demircan’ın TTB üyelerine sahip çıkmadığını, TTB’nin “Türk hekimlerini temsil etmiyorlar” açıklamalarını eleştirirken, “Seçim yapmışlar, sizin gibi seçimle gelmişler. Seçtikleri 491 delegenin yüzde 58'i oy vermiş. Sayın Bakan, seçim bölgenizde aldığınız oy oranına bakarsanız Türk Tabipleri Birliği sizden çok daha meşru. Sizin kendi örgütünüzün yanında durmanız gerekirken içerideler. Bunu ayıplıyoruz, yakıştıramıyoruz. Sayın Bakana bir tek şunu söyleyeceğiz: Bu gece yatağa yatmadan önce şu açıklamayı bir daha okusun. Bundan 250 yıl önce Voltaire dedi ki: ‘Ben senin görüşlerine katılmıyorum ama senin görüşlerini açıklayabilmen için canımı bile veririm.’ Siz Türkiye'yi yönetenler olarak 250 yıl önce konulmuş bu çıta varken altında Türkiye'yi emekletemez, süründüremezsiniz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün TBMM Genel Kurulu’nda OHAL KHK’larının görüşmeleri sürerken TBMM’de Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın bulunması nedeniyle yaptığı konuşmada, “TTB, anayasanın emrettiği bir kanunla kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü, aslında sizin de meslek örgütünüz. Ben Bakanın ve iktidar kanadının açıklamalarını okuyunca soruşturma açılan açıklama bu olamaz deyip 3-4 kez daha okudum. Orada ne söyledikleri ortada. Bakan ‘Tabipleri temsil hakları yok. Türk tabiplerini temsil etmiyorlar’ dedi” diye konuştu. Özel, şunları kaydetti:

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ SİZDEN ÇOK DAHA MEŞRU

“Sayın Bakan, 81 ilde örgütlü bunlar, 65 ilde odaları var, 85 bin 500 kayıtlı üyeleri var. Seçim yapmışlar, sizin gibi seçimle gelmişler. Yüzde 58 oy alıp seçilmiş mevcut başkan. Onu seçen delegeyi kim seçmiş? Öyle bir yerde yazılmamış. Urfa'da 900, İzmir'de 2 bin 500, İstanbul'da 4 bin 900, Ankara'da 5 bin 633 doktor gidip, sandıkta oy verip delege seçmiş. O seçtikleri 491 delegenin yüzde 58'i oy vermiş. Sayın Bakan, seçim bölgenizde aldığınız oy oranına bakarsanız Türk Tabipleri Birliği sizden çok daha meşru. Eğer size karşı darbe yapıldığında millet tankın önüne geçiyorsa, bizler kapalı Meclisi açıp hepimizi hedef ediyorsak, çoluğumuzun çocuğumuzu geleceğini düşünmeden demokrasiyi koruyorsak siz, sizden daha yüksek oy oranıyla seçilmiş, meşruiyet sıkıntısı size göre çok daha az olan, hem de bütün hekimlerin verdiği oy oranında baktığınızda sizden çok yüksek olmayan kendi örgütünüze bunu nasıl söylüyorsunuz? Sizin kendi örgütünüzün yanında durmanız gerekirken, ‘Seçimle gelen seçimle gider’ demeniz gerekirken bugün içerideler; ekmeklerinden, aşlarından, işlerinden yapıyor talimatlı rektörler. Yarın belki de vesayet yetkinizi kullanıp görevden almaya kalkacaksınız ve sonraki seçimlerde de o örgütü ele geçirmeye çalışacak birileri. Bunu ayıplıyoruz, yakıştıramıyoruz. Bu konuda Parlamentoya bilgi vermenizi bekliyoruz.”

SANDIKTA HESAP SORARLAR

Özel’in sözleri üzerine Bakan Demircan kısa bir değerlendirme yaparak, TTB tarafından yapılan açıklamayı eleştirdi. Daha sonra tekrar söz alan Özel, “Sandıkta hesap sorarlar efendim. Hep öyle diyorsunuz ya. Sayın Bakan öyle tarihî bir sorumluluk alıp, öyle tarihî bir hata yapıyor ki. ‘İma suçu’ diye bir şey geliştiriyor. Burada ‘savaş’ lafından terör örgütüyle yapılan operasyon üzerinden bir ima edinip hiçbir yerde yazmayan bir suçla kendisine bağlı olan bir örgütün OHAL şartlarında avukat görmeden, perişan hâlde yedi güne varabilecek gözaltısına direnmesi gereken bakan ima suçunu savunuyor. İma diye bir suç yok Türk Ceza Kanunu'nda. Siz her durumda sandığı işaret ederken burada neden mahkeme yolunu seçiyorsunuz, haksız, hukuksuz şekilde üstlerine gidiyorsunuz?” değerlendirmesinde bulundu.

YATAĞA YATMADAN ÖNCE BİR DAHA OKUSUN

Özel, “Yapılmaya çalışılan iş Sayın Bakan tarafından meseleyi bir başka mecraya çekerek ve tamamen özünden saptırarak bir gerçeğin üstünü örtmektir. Sayın Bakana bir tek şunu söyleyeceğiz: Bu gece yatağa yatmadan önce şu açıklamayı bir daha okusun. Bundan 250 yıl önce Voltaire dedi ki: ‘Ben senin görüşlerine katılmıyorum ama senin görüşlerini açıklayabilmen için canımı bile veririm.’ Siz Türkiye'yi yönetenler olarak 250 yıl önce konulmuş bu çıta varken altında Türkiye'yi emekletemez, süründüremezsiniz. Anlatmaya çalıştığımız budur. Görüşünü açıklayacak, tahammül edilecek” dedi. Özel, Adalet ve Kalkınma Partili sözcülerin Türk Tabipleri Birliği’nin daha önce terörü lanetlemediğine ilişkin ifadeler kullandığını belirterek, TTB Merkez Konseyi tarafından 2009 yılından bu yana yapılan basın açıklamalarından örnekler göstererek, “Neredeyse lanetlemedikleri bir tane terör olayı, silahlı saldırı, çatışma yok. Barışla ilgili neler demişler geçmişte? Defalarca ‘Savaşa heveslenmeyin, savaş öldürür’ demişler” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15