Vahim tablo! Hukukun üstünlüğünde 101’İNCİ SIRAYA geriledik!

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin demokrasi, özgürlükler ve hukuk alanlarında hızla geriye gittiğine dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili PM Üyesi Sibel Özdemir, “Demokrasiden uzaklaşan, zam üstüne zam yapan, ekonomide açık veren AKP iktidarının yurttaşlarımıza sunacağı bir vaadi kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

01 Şubat 2018 Perşembe 16:53
Vahim tablo! Hukukun üstünlüğünde 101’İNCİ SIRAYA geriledik!

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE 101’İNCİ SIRAYA GERİLEDİK

“OHAL ve KHK’lar ile yönetilen ülkemizde demokrasi ve ekonomide her geçen gün kırılganlığımız artıyor” görüşünü ortaya koyan CHP’li Sibel Özdemir, “Demokrasi denilince ilk akla gelen özgür ve adil seçimler, düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü değerleri, AKP Genel Başkanı’nın hedefi ve saldırısıyla her geçen gün kötüye gidiyor. Dünya Adalet Projesi'nin 2018 Küresel Hukukun Üstünlüğü Endeksine göre, 113 ülke arasında, 2017'de 2 sıra gerileyerek, 101’inci sırada yer aldık. 2014'te 59, 2015'te 80, 2016'da 99’uncu sırada yer alıyorduk. 'İktidar üstünde en az denetimin olduğu ülkeler' arasında 6'ıncı sıradayız. İşte demokrasiden uzaklaşan, zam üstüne zam yapan, ekonomide açık veren bu iktidarın yurttaşlarımıza sunacağı bir vaadi kalmadı.” dedi.

DEMOKRASİMİZ HİBRİT REJİM, MEDYAMIZ ÖZGÜR DEĞİL

Ekonomist Dergisi'nin “Demokrasi Endeksi 2017” bulgularını da Meclis gündemine getiren Özdemir, “Endekse göre 2016 yılında 97'nci sırada olan Türkiye 100'üncü sıraya geriledi. Düşünce özgürlüğünde 154'üncü sıradayız. Demokrasimiz hibrit rejim, medyamız özgür değil.” dedi.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILMALI

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “İşte, demokratik bir ülkede olağan karşılanabilecek bir açıklama yapan Türk Tabipler Birliğine karşı demokrasi kültürünü hazmedemeyen AKP Genel Başkanı bu açıklamaya yönelik tahammülsüz tepkisinin ve hedef göstermesinin hemen ardından soruşturma açılarak Türk Tabipler Birliği yöneticileri gözaltına alındı ve AKP hükûmetleri dönemlerinde düşünce ve ifade özgürlüklerinin askıya alındığı, her türlü muhalif sesin ve görüşün susturulduğu, ülkemizin Avrupa'da ve dünyada itibar kaybettiği bir sürece hepimiz şahit oluyoruz. Bu antidemokratik uygulamalara ve baskılara son verilerek halkın sağlığını düşünen doktorlar bir an evvel serbest bırakılmalıdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15