Yandaş atamalarda yeni boyut! MHP'li Erdoğan'dan şok iddia!

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi.

28 Haziran 2017 Çarşamba 18:03
Yandaş atamalarda yeni boyut! MHP'li Erdoğan'dan şok iddia!

Verdiği önergede Muğla’da yapılan okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı mülakatlarında, hükümete yakınlığı ile bilinen sendikanın ilçe başkanının akrabalarının Müdür ve Müdür yardımcısı olarak atandığı iddialarını gündeme getirdi.

Liyakat ve ehliyet vurgusu yapan Erdoğan’ın verdiği soru önergesinde; “Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’cü terör örgütünün başını çektiği hain bir işgal girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu işgal girişimine zemin hazırlayan etkenlerin en başında liyakat ve ehliyet esasına dayanmayan atamalar ile devletin çeşitli kademelerine atanmış FETÖ üyelerinin geldiği malumunuzdur. Devletimizin bu süreçte almış olduğu hasarı en kısa sürede ortadan kaldırabilmenin yolu da liyakat ve ehliyet esaslı, hakkı ve hukuku gözeten atamalarla görevlere getirilecek kadrolardan geçmektedir. Tüm bu gerçeklere ve yaşanan elim hadiselere rağmen seçim bölgem Muğla’da hala vicdanları rahatsız eden atamaların gerçekleştiği iddiaları ayyuka çıkmıştır. Bu iddialar vicdanları rahatsız etmektedir.” ifadeleri yer aldı. Erdoğan İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu:

- Muğla’da sarı sendikanın ilçe başkanlığını yapan bir kişinin eşi bir okula müdür olarak atanmış mıdır? 

- Söz konusu kişinin eşinin kuzeni bir ortaokula müdür yardımcısı olarak atanmış mıdır?

- Söz konusu kişinin eşinin kuzeninin eşi bir ilkokula müdür yardımcısı olarak atanmış mıdır?

- Söz konusu kişinin eşinin kuzeninin babası bir okula müdür olarak atanmış mıdır?

- Yukarıdakine benzer uygulamalara önümüzdeki dönemde yapılacak olan Müdür Yardımcılığı Sözlü Mülakatında da devam edilecek midir? Yoksa liyakata, ehliyete önem verilecek midir?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15