Yaşar Ulutaş’ın açığa alınması TBMM gündeminde

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Türk Tabipler Birliği Merkez Komite Üyesi Yaşar Ulutaş’ın açığa alınmasını TBMM gündemine taşıdı... GÖREVE İADESİNDE NASIL BİR SAKINCA GÖRÜLMÜŞTÜR?

14 Şubat 2018 Çarşamba 14:39
Yaşar Ulutaş’ın açığa alınması TBMM gündeminde

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklamalarının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinden Adana Gazipaşa Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak görev yapan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Yaşar Ulutaş’ın göreve iade edilmemesi kamuoyunda ve Adana’da tepkiyle karşılanmıştı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyarak Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, Yaşar Ulutaş’ın neden göreve iade edilmediğini ve sözleşmesinin askıya alınmasının gerekçesi olarak gösterilen “görevi başında kalmasında sakınca görüldüğü” ifadesini sorarak “Dr. Yaşar Ulutaş’ın görevi başında kalmasında ne gibi bir sakınca görülmüştür?” diye sordu.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Konu ile ilgili basın açıklaması da yapan CHP’li Özdiş “Türk Tabipler Birliği’nin yaptığıı basın açıklaması siyasi değil mesleki bir değerlendirme olarak nitelendirilmelidir. Ne yazık ki Afrin Operasyonu gibi ülke güvenliği ve terörle mücadeleyi ilgilendiren bir konuyu siyasi malzeme olarak kullanıp sündürenler TTB’yi hedef gösterdi, şimdilerde de Türk Tabipler Birliği isminden Türk adını çıkartmaya çalışıyorlar. Tabelalar, isimler, logolar değişse de bizler bu ülkenin gerçek vatanseverleri olarak her zaman adaleti, hukuku ve demokrasiyi savunacağız.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15