Zeytinburnu'nda yıkım kararı alınan bina neden zamanında yıkılmadı?

İstanbul Zeytinburnu'nda 7 katlı bir bina çökmüş, enkaz altında kalan 2 kişi yaşamını yitirmiş, 17 kişi ise yaralanmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi yaşanan ihmaller zincirinin peşine düştü ve Başbakan Binali Yıldırım'a " Zeytinburnu'nda daha önce yıkım kararı alınan bina neden zamanında yıkılmamıştır?" diye sordu.

14 Ocak 2017 Cumartesi 16:42
Zeytinburnu'nda yıkım kararı alınan bina neden zamanında yıkılmadı?

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmak üzere vermiş olduğu soru önergesi şöyle:

İstanbul Zeytinburnu'nda 7 katlı bir bina çökmüştür. Enkaz altında kalan 2 kişi yaşamını yitirmiş, 17 kişi de yaralanmıştır. Bina için 2 yıl önce yıkım kararı alındığını söylenmektedir.

Bu bağlamda;

1.         Bina için Belediye tarafından 2015 yılında yıkılma kararı alındığı söylenmektedir. Yıkılma kararı alınmış mıdır? Alındıysa neden yıkılmamıştır? Neden bina boşaltılmamıştır?

2.         Yıkılma kararı alındığı söylenen binaya neden doğalgaz, elektrik ve su verilmeye devam edilmiştir?

3.         Kentsel dönüşümle ilgili alınan yanlış kararlar burada da ortaya çıkmıştır. Yıkılan binada oturmaya devam eden kişilerin uğradığı kayıp ve zarar kentsel dönüşümle ilgili beklentilerin yükseltilmesinin bir sebebi midir?

4.         Yıkılan binada oturan sakinlerin zararlarını nasıl karşılamayı düşünmektesiniz?

5.         Binada Suriyelilerin yaşadığı doğru mudur?

6.         Zeytinburnu’nda yıkılma kararı alınmış kaç bina vardır? Kaçı boşaltılmıştır?

Saygılarımla

Yrd. Doç. Dr. Gülay YEDEKCİ  | Y.Mimar​

CHP İstanbul Milletvekili

Son Güncelleme: 14.01.2017 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15