“Ankara çevre düzeni 2038 Planına" karşı dava kim tarafından nereye açıldı?"

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ NİHAT YEŞİL: “ANKARA ÇEVRE DÜZENİ 2038 PLANINA” KARŞI DAVA KİM TARAFINDAN NEREYE AÇILDI?.. YEŞİL'İN KONUYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

16 Mayıs 2018 Çarşamba 12:17
“Ankara çevre düzeni 2038 Planına" karşı dava kim tarafından nereye açıldı?"

"Ankara Çevre Düzeni 2038 planına göre yapıldığı iddia edilen 25.000 ölçekli nazım plan değişiklikleri ve revizyonları ile şekillenen Ankara kent bütününe ait,  tek elden kapsamlı yeni nazım planlar da üretilmemiştir.

Yapılan incelemede, Ankara’nın kent Anayasası niteliğindeki, Ankara’nın yeni Çevre Düzeni Planı 2038’ e karşı İdare mahkemelerinde devam eden bir davaya da rastlanamamıştır.

Gelinen noktada; 2023 eski nazım planlar  üzerinden overlok rant yamaları ile kent şekillendirilmektedir. 2038 Ana plana, dava açıldıysa hangi mahkemeye açılmış? Dava ret edildiyse? Ret gerekçesi konusunda kamuoyunda  şüpheli durumlar oluşmuştur.

Keza, 13 OCAK 2017 tarihli 116 sayılı Ankara BŞB meclis Kararı ile;  “Ana planın “sadece kentsel alan dışı alanlardaki alt ölçekli planlarda bağlayıcılığı olacak” ilke kararına”  karşı da açılmış bir dava bulunmamaktadır.

Ankara’nın yarısı için bağlayıcılığı olan kent bütünü ana planı ve onun stepnesi sipariş ulaşım ana planı 2038’ in yarım yamalak çelişkili öngörüleriyle Başkent’in kent vizyonu ve kaderi; parçacı planlama ve lokal davalaşmalar ile  belirlenemez.!

Belediye Başkanlarına, Meslek odalarına ve Ankara Kamuoyuna duyurulur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15