Bakan Çelik'ten 'palmiye yağı' açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kanserojen olma riski taşıdığı ileri sürülen 'palmiye yağı'yla ilgili tartışmaları değerlendirdi.

20 Ocak 2017 Cuma 13:14
Bakan Çelik'ten 'palmiye yağı' açıklaması

  Konuyla ilgili bilimsel bir komisyon kurulduğunu söyledi. Çelik, komisyonun ön değerlendirmelerine göre yağın, "Bu boyutlarıyla bir tehlike arz etmediğini" belirtti. Ancak en doğru açıklamanın çalışmalar sonucu ortaya çıkacağının altını çizdi.

Palmiye yağı ile ilgili rastgele tartışmalar yapılıyor.  Bilimsel bir komisyon kuruldu, kısa süre içerisinde gerekli çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağız. İlk etapta ifade edilen, bu boyutlarıyla bir tehlike arz etmediği 240 derecede ancak benzer mahsurların çıkabileceği, gerçekten sağlığı ilgilendiren bir tartışma mıdır yoksa başka amaçlar var mıdır? En doğru açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağız.

Son Güncelleme: 20.01.2017 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15