Çalışmayan böbrek göbek deliğinden çıkarıldı

Çalışmayan böbrek göbek deliğinden çıkarıldı

01 Aralık 2016 Perşembe 11:10
Çalışmayan böbrek göbek deliğinden çıkarıldı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Mutlu Ateş, 26 yaşındaki Esra Şahin'in çalışmayan böbreğini göbek deliğinden çıkardı. Doç. Dr. Ateş, "Hastanın içinde el bombası vardı ve zaman ayarlıydı. Alıp dışarı attık" dedi.

Elmalı İlçesi'nde karnında ağrı hisseden Esra Şahin, hastaneye gitti. Burada sol böbreğinin çalışmadığı tespit edilen Şahin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Doç. Dr. Mutlu Ateş'in gerçekleştirdiği ameliyatta, laparoskobik yöntem tercih edildi. Doç. Dr. Ateş, böbreğin muhtemelen taş nedeniyle çalışmadığını düşündüklerini söyledi. Bu tarz çalışmayan böbreklerin genç hastalarda hipertansiyon, enfeksiyon bazen de ağrı şikayetlerine sebep olduğunu belirten Doç. Dr. Ateş, çalışmayan böbrekleri alma gereği duyduklarını söyledi.

El bombasına benzetti Sol böbreği çalışmayan Esra Şahin'in genç ve zayıf olması dolayısıyla göbekten girerek böbreği aldıklarını kaydeden Doç. Dr. Ateş, şöyle konuştu: "Bu ameliyat yöntemiyle hasta kısa bir sürede kendine gelip normal hayatına dönebilecek. Ameliyat izi göbek deliğinde kaldığı için gözükmeyecek. 2- 3 gün sonra hastayı taburcu ediyoruz. Bu hastanede ilk kez göbekten girilerek bu ameliyat gerçekleştirildi. Hasta tek böbrekle yaşamaya devam edecek. Hastanın içinde bir el bombası vardı ve zaman ayarlıydı. El bombasını alıp dışarı attık. Hastamız normal hayatına bir hafta içinde kavuşmuş olacak." Esra Şahin ameliyat öncesi ağrı çektiğini, şimdi sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Allah'a şükür iyiyim, Elmalı'ya gidip çocuğuma kavuşacağım" dedi.

Son Güncelleme: 01.12.2016 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15