Ukrayna'da esrarla kanser tedavisi

Esrarın en önemli iki etken maddesi, delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) ve cannabidol (CBD) kanser tedavisinde ortaya çıkan bazı olumsuzlukları gidermekte etkili olduğuna ilişkin bilimsel çalışmalar ve bu konudaki tartışmalar devam ederken, Ukrayna’da esrar ile kanser terapi merkezi açılması gündeme geldi.

20 Mart 2017 Pazartesi 15:56
Ukrayna'da esrarla kanser tedavisi

 Ukrayna’nın Sumı iline bağlı Gluhov ilçesinde, Avrupa’da ilk kez insanlar için tıbbi amaçlı esrar terapisi uygulanacak güzellik salonu benzeri bir merkezin açılmasını Gluhov Belediye Başkanı Mişel Tereşenko gündeme getirdi. Tereşenko, sosyal medyada yaptığı açıklamada, ilçede yakında Avrupa’nın ilk esrar terapisi merkezinin açılmasının planlandığını duyurdu. Esrarın etken maddesi kanabinoidlerin beyin, meme, göğüs, prostat, kan, ağız ve pankreas kanserlerine iyi geldiğini ayrıca bazı Parkinson, Alzahimer gibi tedavisi mümkün olmayan hastalıklarda etkinliğinin tıbbi araştırmalarca ortaya konulduğunu iddia eden belediye başkanı, “Burası bir hastaneden çok bir güzellik merkezine benzeyecek. Burada insanlar sadece tedavi olmayacak, aynı zamanda dinlenip, kendilerini formda tutabilecekler” dedi. Esrar terapi merkezinin üç ay içinde faaliyete girmesinin beklendiği belirtiliyor. Ukrayna’da esrar kullanımı yasal olmamakla birlikte uyuşturucuların kanser gibi ölümcül risk taşıyan hastalıklara iyi geldiği henüz kesin olarak kanıtlanmış ve yasallaşmış değil.

Son Güncelleme: 20.03.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15