23 Nisan dersi: Milli iradeyi SATAMAZSINIZ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 23 Nisan özel oturumuna bu sözlerle damga vurdu: Milli iradeyi satamazsınız!

23 Nisan 2017 Pazar 19:32
23 Nisan dersi: Milli iradeyi SATAMAZSINIZ!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni anayasa sistemi ile gelen cumhurbaşkanına vekalet sistemini eleştirince Meclis'te tansiyon yükseldi. Salondan yanıt gelince Kılıçdaroğlu, "Beni dinlemek zorundasınız" diyerek tepki gösterdi.

Meclis'teki özel oturumda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Salondan yanıt gelmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Beni dinlemek zorundasınız" dedi. Meclis Başkanı 'Hatipe müdahale etmeyelim' diye vekilleri uyardı. Kılıçdaroğlu ise "Sayın Başkan ben Meclis'in itibarını korumak zorundayım" diye konuştu.

CHP lideri söz konusu konuşmasında "Sayın Başkan, siz yeni rejimde sayın cumhurbaşkanın vekalet edemeyeceksiniz yeni sistemde sayın cumhurbaşkanına seçilen değil atanan biri vekalet edecektir. Bu meclis kuruluşundan liyakata dayalı bir yönetimin ne kadar önemli olduğunu bilen bir meclisti. YSK tarafından üzerine şaibe düşürülen bir mühürsüz seçimle devlet yönetimine liyakat değil keyfi bir yönetimin yolu açılmıştır" dedi. Kılıçdaroğlu'na Meclis Başkanı Kahraman yanıt verdi. CHP lideri yeniden kürsüye çıktı.

VİCDAN AZABI ÇEKTİĞİNİZİ BİLİYORUM

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Mustafa Kemal Atatürk için 23 Nisan Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve dönüm noktasıdır. Hepimizi çatısı altında toplayan bu meclis Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve Türkiye halkının vücuda getirdiği bir harikadır. Dünyada Gazi Meclis olma unvanına sahip tek meclis olan TBMM kurulduğundan bu yana hükümeti denetleme yetkisini kullandı. Milletvekillerinin denetim yetkilerini kullanmaları bazı küçük tartışmalar dışında sorun edilmemiş asla ayak bağı olarak görülmemiştir. Mühürsüz seçim ile bizler yani biz milletvekilleri bu kürsüye çıkıp bir bakan bir sözlü soru dahi soramayacağız. Soruyu sorsak dahi Sayın Bakan bu kürsüye çıkıp cevap verme tenezzülünde bulunmayacaktır. Yaratılan bu tabloyu vicdanı olan herkesin iyi duymasını temenni ederim. Söylediklerimin sizi rahatsız ettiğini biliyorum. Vicdan azabı çektiğinizi de..."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15