29 Ekim kutlamaları Ankara dışında yapılmamalı

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı: Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları ve Resepsiyonu Başkent’ten başka bir yerde yapılmamalı.

22 Ekim 2018 Pazartesi 12:36
29 Ekim kutlamaları Ankara dışında yapılmamalı

Başkent Ankara’nın bu yıl ki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları dışında bırakılmak istenmesi üzerine bir açıklama yapan Tığlı, “Bir ülkenin bağımsızlığını belli eden günün kutlanmaması için yapılan planlar o ülkede yaşayan insanları rahatsız etmiyorsa çok büyük problem var demektir. Devlet gelenekleri açısından 1923 yılından bu yana, başkent Ankara’da yapılan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlamalarının İstanbul’da ki 3. Havalimanı inşaat alanında, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nun da Dolmabahçe Sarayı’nda yapılmak istenmesi o makamda oturan kişilerin Cumhuriyete verdikleri değeri göstermektedir” ifadelerini kullandı.   

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “AKP iktidarları dönemine kadar Cumhur’u temsil edenlerin tamamı Cumhuriyete ve Atatürk’e olan inançlarından dolayı, devlet geleneklerine hep sadık kalmışlardır. Oysa AKP iktidarının Cumhur yetkilileri, bu kutlamaların yapılmaması için her zaman bahane aramışlardır.

 

Hatırlayın! 2012’de Ulus’ta ki Meclisin önünde onbinlerce kişinin katılımıyla başlayan ve Anıtkabir’de biten Cumhuriyet Yürüyüşüne Tomalı, biber gazlı, coplu bir şekilde müdahale edilmesine, saatlerce seyirci kalmışlardı. 2011 yılında meydana gelen Van Depremi nedeniyle, Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarını iptal edenler, aynı gün 700 bin liralık saat takan bakanlarının, çocuklarının düğününe gittiler” dedi. 

 

Nutuk’tan “…Hükûmet biçimlerinin sayılmasına gerek yoktur. Egemenlik sınırsız ve koşulsuz ulusundur; Kime sorarsanız sorunuz, bu, Cumhuriyettir. Doğan çocuğun adıdır. Ama bu ad, kimilerine hoş gelmezmiş, varsın gelmesin!” cümlelerine, açıklamasında yer veren CHP’li Tığlı, “Her ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin anlamını ve değerini bilen yüzbinlerce yurttaş, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü Anıtkabir’e gidecek ve kendilerine bu güzel  Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarını sunacaklar ve emanetini de ilelebet koruyacaklarının sözünü bir kez daha verecekler” dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15