'Adalet Yürüyüşü kimyalarını bozdu, Kılıçdaroğlu'nu tehdit ediyor'

. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Adalet Mitingi'ne halkın desteği Erdoğan'ın kimyasını bozdu, Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri tehdit anlamı taşıyor. CHP bu tehditlere pabuç bırakmaz" dedi. CHP'nin TBMM'de yapılacak 15 Temmuz anma etkinliğine çağırılmamasını eleştiren Gök, Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan afişlerin ise çalıntı olduğunu belirtti.

13 Temmuz 2017 Perşembe 16:01
'Adalet Yürüyüşü kimyalarını bozdu, Kılıçdaroğlu'nu tehdit ediyor'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı yürüyüşe ve ardından düzenlenen mitinge halkın desteğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kimyasını bozduğunu" söyleyen Gök, Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na yönelik kullandığı "sokağa çıkamaz hale gelirsin" şeklindeki sözlerinin tehdit anlamı taşıdığını ifade etti.

CHP'nin anayasal sınırlar içinde adalet, hak ve hukuk aramaya devam edeceğini belirten Gök, "Cumhurbaşkanı'nın bu söylemleri bir dikta özlemidir. Ana muhalefet partisi liderini ve partisini tehdit etmek başka türlü izah edilemez. AKP Genel Başkanı ve iktidar çevreleri bilmelidir ki CHP bu tehditlere pabuç bırakmaz. CHP tehditle, baskıyla sindirilecek bir parti değildir" diye konuştu.

'Törenleri bile ayrıştıran nankörce bir anlayış'

Gök, Mecliste, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, 16 Temmuz'da saat 02.32'de düzenlenecek tören için kendilerine davet yapılmaması konusuna da değindi. Darbe girişimi sırasında AKP'li milletvekillerinin hiç tereddüt etmeden Meclise geldiğini ve diğer milletvekilleriyle demokrasiye sahip çıktığını aktaran Gök, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve AK Partili milletvekillerinin bu tutum karşısında kendilerini yanaklarından öptüklerini, sarıldıklarını ve memnuniyetlerin gösterdiklerini anlattı. Gök, "O gün bombalar altında görev yaparken CHP iyiydi. Darbe girişimi başarılı olsaydı hiçbirimizin sonunun ne olacağı belli değildi. Yüreğimizi ortaya koyduk. 'Milli irade, hak, hukuk' dedik. O gün her şey iyiydi. O gün bizi baş tacı ettiler. Şimdi törenleri bile ayrıştıran nankörce bir anlayışı sergiliyorlar" diye konuştu.

Meclis bahçesinde düzenlenecek etkinlik için tüm milletin vergisiyle elde edilen paraların kullanıldığını söyleyen Gök, Meclis Başkanlığının, bu tutumla ilgili hesap vermesini istedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP'ye de davet yapılmadığı, kendiliklerinden etkinliğe katılma kararı verdiklerini söylediğini hatırlatan Gök, bunun akla ziyan bir açıklama olduğunu, etkinliğin programının ve konuşma yapacak kişilerin bilgisinin önceden basına verildiğini ifade etti. Gök, "Törenlerde bile 15 Temmuz'u ayrıştıran bir anlayış Türkiye'yi idare etmekten uzaktır. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Biz CHP olarak o gün hayatını kaybeden şehitlerimizin mezarlarını ve onların yakınlarını, gazilerimizi ziyaret edeceğiz. Darbe girişiminin önlenmesinde CHP'nin büyük çabası vardır. Bu gerçeği örtmelerine, karartmalarına izin vermeyeceğiz. Yıllardır FETÖ'yü koruyan ve başımıza bela eden bu iktidar 15 Temmuz'da bombaların üzerimize yağmasından da mesuldür" şeklinde konuştu.

'Reşat Petek, FETÖ'nün Türkiye'deki can simididir'

Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun TBMM Başkanlığına sunduğu raporda yer alan Kılıçdaroğlu ile ilgili ifadelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gök, bu ifadelerin akla zarar olduğunu belirtti. Komisyon Başkanı AKPi Burdur Milletvekili Reşat Petek'in geçmişte yaptığı bazı konuşmalardan bölümler okuyan ve CHP FETÖ'yü eleştirirken, Petek'in ise CHP'ye karşı çıktığını ileri süren Gök, "Reşat Petek, FETÖ'nün Türkiye'deki can simididir. Petek, Ergenekon ve Balyoz davalarını savunan kişidir" dedi. Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Reşat Petek, sen çıkar maskeni. Bu ucuz söylemlerinle sen aslında kendini FETÖ bağından kurtarmaya çalışıyorsun. Sen boğazına kadar FETÖ'nün içine gömülmüşsün. Batmışsın FETÖ ile ilişkilerde. CHP, FETÖ ile ilgili en ağır sözleri söylediğinde televizyonlarda, gazetelerde, köşe yazılarında FETÖ'yü savunmuşsun. Sen önce bunun hesabını ver. Senin yalanlarına kim inanır?"

Afiş ve bayraktaki logo

Gök, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında hazırlanan bazı afişler ile Türk bayrağına 15 Temmuz logosu yerleştirilmesini de eleştirdi. Afişlerin çalıntı, bayrakta yapılanın ise kanunlara aykırı olduğunu savunan Gök, ayrıca ağlayan asker görüntüleri ile Türk ordusunun itibarsızlaştırılmasının da kabul edilemez olduğunu vurguladı. Gök, yapılanın millete, bayrağa ve şehitlere saygısızlık olduğunu, vatandaşın aklıyla alay edildiğini, bağımsızlığın sembolü bayrağın ayaklar altına alındığını söyledi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'ye üyelikle ilgili sözlerini de eleştiren Gök, "Peki, 2008'de müzakereler için tarih belirlenmesini dahi Kızılay Meydanı'nda gündüz vakti havai fişek atarak kutlarken hangi değerlendirmeyi yapıyordunuz?" diye sordu.

Gök, gazetecilerin bir sorusu üzerine, partisinin Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyelerinin raporla ilgili TBMM Başkanı'ndan randevu istediklerini, düzenleyecekleri bir basın toplantısıyla geniş kapsamlı açıklamalarda bulunacaklarını bildirdi.

Gök, bir başka soruyu yanıtlarken, Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirdikleri yürüyüş ve mitingin ardından bazı çevrelerce CHP'ye yönelik sistematik bir algı operasyonu yürütüldüğünü öne sürdü.

Son Güncelleme: 13.07.2017 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15