ADALETE susayan onbinler kurultaya akın etti

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Çanakkale Eceabat’ta gerçekleşen ‘Adalet Kurultayı’nın bugüne dek görülen en büyük kitlesel adalet toplantısı olduğunu belirterek “Tüm ezilenleri, ötekileştirilenleri, mağdurları parti gözetmeksizin buluşturan tarihsel öneme sahip bir kurultay bu” dedi.

27 Ağustos 2017 Pazar 12:35
ADALETE susayan onbinler kurultaya akın etti

Cumartesi günü başlayan ve dört gün sürecek olan Adalet Kurultayı’na katılımın ilk günkü yoğunluğunun toplum adına sevindirici olduğunu belirten CHP’li İrgil, “Kamp alanında adım atacak yer yok. Adalete susayan binler akın etti” diyerek şunları söyledi:

“Adalet Yürüyüşünün meselenin parti değil toplum olduğunu ortaya koyması ülke için bir kazançtı. Yürüyüşün ‘Hak Hukuk Adalet’ sloganı farklı kesimleri ortak bir noktada buluşturdu. Yürüyüşün amacına ulaşması kesimlerin yapılan işe inancını artırdı. İşte bu inançla Adalet Kurultayı’na binler akın etti. Kurultayın bu toplum için yapıldığının ve sonucunda yazılacak manifesto ile Türkiye’deki yaşamsal konjonktüre önemli bir katkı konulacağının herkes farkında. Bunun en büyük göstergesi de Adalet Kurultayı bu kadar uzak ve ulaşımın kolay olmadığı bir yerde yapılmasına karşın binlerce insanın kamp alanını doldurmasıdır. Hazırlanan çadırların yanı sıra birçok kişi kendi çadırlarıyla buraya geldi. Bu insanların istediği şey, ülkeye adaletin gelmesidir.”

 

ÖTEKİLEŞTİRİLENLERE DE ADALET

 

Kurultayın ilk gününde 4’ü gençlik çalıştayı olmak üzere 22 çalıştay gerçekleştirildi. Bu çalıştaylardan ‘Ötekileştirilenlere Adalet’ başlığında CHP’li İrgil, iki saat boyunca inanç özgürlüğü, azınlık hakları, cinsiyet ayrımcılığı, sosyal ve toplumsal yaşamda tüm ötekileştirilenlere dair sorunları dinlediklerini belirtti.

İrgil, “İlginin yoğunluğu gösteriyor ki, ‘Ötekileştirilenlere Adalet’ doğru seçilmiş başlıklardan biri. Çünkü bu ülkede haklar açısından dikkate alınması en önemli başlıklardan biri bu. Konuşmacıların anlattıklarını raporlandırarak bu konulardaki çalışmaları değerlendireceğiz ve sorunları Meclis’e taşıyacağız” diye konuştu.  

Son Güncelleme: 27.08.2017 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15