Ahmet Şık'ın annesinin su isyanı!

CHP'li Barış Yarkadaş, Şık'a su verilmediğinin ortaya çıkmasının infial yarattığını söyledi.

06 Ocak 2017 Cuma 11:11
Ahmet Şık'ın annesinin su isyanı!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Muhabiri Ahmet Şık'a tutuklandığı ilk üç gün su verilmemesi ve avukatlarıyla görüştürülmemesini TBMM'ye taşıdı.

Ahmet Şık'a "tecrit uygulaması" adı altında işkence uygulandığını belirten Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslendi. Yarkadaş, Ahmet Şık'a su vermeyen ve avukatlarla görüşmesini engelleyen yetkililer hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. 

Bekir Bozdağ'ınyanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yarkadaş, "Bir tutuklu ya da hükümlüye su vermemek işkencedir. İşkence yapmak insanlık suçudur; işkence yapmak şerefsizliktir" dedi.

Şık'ın kendi ifadesiyle "hakikat"in peşinde olduğu için cezalandırılmak istendiğini de belirten Yarkadaş, "Ahmet'in suçunu biliyoruz. Ahmet, hem gerçekleri yazdı hem de 15 Temmuz alçak darbe girişimine ilişkin sorular sorduğu İçin cezalandırılıyor" ifadesini kullandı.

Sabah saatlerinde Ahmet Şık'ın annesi Fatma Şık'ın kendisini arayarak "Benim oğlum Reina katliamını yaptı da bizim mi haberimiz yok? Ona nasıl olur DA su vermezler!" diyerek tepki gösterdiğini belirten Yarkadaş, "Bu insanlara bu acıları yaşatmaya hakkınız yok" dedi.

Fatma Şık'ın, "Gerçek FETÖ'cüler ortada fink atarken benim oğlumu hiç ilgisinin olmadığı, onların yüzünden eziyet çektiği FETÖ'den tutuklamalarını sindiremiyorum" dediğini aktaran Yarkadaş, "Ahmet'i tutuklayanlar 78 milyon insanın aklıyla dalga geçiyor" ifadesini kullandı.

Fatma Şık'ın "Benim oğlumun tek bir örgütü var; o da Hakikat..." dediğini belirten Yarkadaş, "Gerçek bu denli açık ve çıplak..." dedi.

Şık'a su verilmemesi ve avukatlarıyla görüştürülmemesinin hak ihlali olduğunu vurgulayan Yarkadaş, "Olası bir referandum öncesi, muhaliflere gözdağı veriyorlar" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15