Ahrar-uş Şam için özel sınır kapısı Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Eren Erdem, El Nusra bağlantılı Ahrar-uş Şam örgütüne özel sınır kapısı açıldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:39
Ahrar-uş Şam için özel sınır kapısı Meclis gündeminde!

Dubai merkezli Al Aan TV’da İdlib'te yaşananlara dair yapılan bir haberde, İdlib'de resmi sınır kapısının dışında yer alan bir bölgede Ahrar-us Şam militanları ve aileleri için Türkiye tarafından oluşturulan özel sınır kapısının gizli çekilmiş görüntüleri yer aldı. Görüntülerde Türkiye’deki mülteci kamplarına giriş şartıyla sınırdan geçiş izni verildiği ve askerlerin geçiş sırasında bahsi geçen kişilere özel arama yaptığı görülüyor. Görüntülerde ayrıca İdlib sokaklarında yer alan El Kaide, Nusra ve selefi terör örgütlerinin sloganları ve duvar yazıları da yer alıyor.

İşte Dubai merkezli Al Aan TV’de Jenan Moussa’nın ortaya çıkardığı o görüntüler: 

YURTTAŞLARIMIZA BİR SALDIRI OLMASI DURUMUNDA SORUMLULUK ALACAK MISINIZ?

CHP’li Erdem, El Nusra’ya yakınlığıyla bilinen Ahrar-uş Şam’a yönelik özel sınır kapısı yapıldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na verdiği soru önergesinde Erdem, “Terör örgütleriyle özel ilişkisi olan silahlı militanların sınırdan geçip yurttaşların hayatını tehlikeye atması durumunda sorumluluk alınacak mıdır?” diye sordu.

CHP’li Eren Erdem’in Bakan Çavuşoğlu’na verdiği soru önergesi:

1. Ahrar-uş Şam militanları ve aileleri için oluşturulmuş “özel sınır kapısı” bulunmakta mıdır? Bu sınır kapısı nerededir? Bu kapıyı hangi örgüt militanları kullanmaktadır?

2. Özel sınır kapısını kullanma şartları nelerdir? Sınır kapısından geçiş yapan militanların kaydı tutulmakta mıdır? Sınırlarda güvenlik nasıl sağlanmaktadır?

3. Hükûmetiniz Ceyşül-İslam ve Ahrar-uş Şam örgütünü terör örgütü olarak tanımlamakta mıdır?

4. İdlib’te tespit edildiği kadarıyla hangi gruplar savaşmaktadır? Görüntülerde Ahrar-uş Şam militanlarının El Nusra terör örgütüyle birlikte savaştığı iddiası doğru mudur?

AHRUR-UŞ ŞAM ÜZERİNDEN EL NUSRA’YA SİLAH MI TEDARİK EDİLMEKTEDİR?

5. El Nusra'nın silahlarının çoğunu Ahrar-uş Şam'ın tedarik ettiği iddiası doğru mudur? Ahrar-uş Şam hangi gruplarla birlikte hareket etmektedir?

6. Terör örgütleriyle özel ilişkisi olan silahlı militanların sınırdan geçip yurttaşların hayatını tehlikeye atması durumunda sorumluluk alınacak mıdır?

7. Rusya’nın terör örgütü ilan ettiği El Nusra ve Ahrur-uş Şam örgütlerine sınır kapısında saldırması ve askerlerimizin şehit olması durumda nasıl bir diplomatik yol izlenecektir?

8. Yurttaşlarımızı bu selefi, köktenci ve silahlı terör örgütü militanlarından korumak adına ne gibi önlemler alınmaktadır?​

Son Güncelleme: 17.05.2017 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15