Akın: Vatandaşlarımızın cebinden elinizi çekin!

AKIN: TÜRKİYE’Yİ TARIMDA İTHALATÇI OLMAKTAN KURTARACAĞIZ... VATANDAŞLARIMIZ BAYRAM ALIŞVERİŞİNE ÇIKAMIYOR...

14 Haziran 2018 Perşembe 12:20
Akın: Vatandaşlarımızın cebinden elinizi çekin!

AHMET AKIN DURMAK BİLMİYOR...

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet AKIN, çalışmalarına devam ediyor. Çalışkan Milletvekili gittiği yerde büyük ilgiyle karşılanıyor. Akın’ın Çarşamba günkü çalışma adresi Havran ilçesi oldu. Hemşerileriyle seçim bildirgesini konuşan Akın’ın çalışmalarının detayları şu şekilde;

Akın Sarnıç Mahallesi’ndeki hemşerileriyle oruçlarını açarak, iftarlarını yaptılar.  Akın, “AKP hükümeti on altı yılda en çok tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin belini büktü. Amerikan çiftçisi, Türk çiftçisinden 6 kat, Avrupa Birliği çiftçileri ise Türk çiftçilerinden 4 kat daha fazla destek alıyor. Son 15 yılda canlı hayvan ve et ithalatı 80 kat arttı. 2017 yılında çiftçiye verilen desteğin iki katı kadar ithalat yapılacağı öngörülüyor. Kişi başına düşen tarımsal üretim değerimiz hızla düşüyor, gerekli önlemler alınmazsa ülkemiz gıda yetersizliği tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte şeker fabrikaları kurarak, tarımsal kalkınmayı sağladığımız gibi 24 Haziran’dan sonra da tarımsal kalkınmayı yeniden sağlayacağız. Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz.  Aile Sigortası kapsamına alınan yurttaşlarımızın Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını sileceğiz. Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin % 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamı- nı sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Tüm tarımsal KİT’lerin özelleştirme süreçlerini durduracağız. Şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerini iptal edeceğiz. Pancar Üreticileri Kooperatifleri ve işçi sendikalarını fabrikalara ortak ederek yönetime dahil edeceğiz.’’ dedi.

Akın daha sonra Kocaseyit Mahallesi’nde hemşeriyleriyle buluştu. Akın, “İktidar ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Kendi bakanları bile ekonominin durumundan şikayetçi, vatandaşlarımız nasıl şikayetçi olmasın. Ekonominin durumu Ramazan sofralarını vurdu, önümüz Bayram; vatandaşlarımıza Bayram alışverişi yapmak bile artık lüks hale geldi. Bayramlarımızı bayram gibi yaşamak, idrak etmek için 24 Haziran’da TAMAM diyoruz. Artık vatandaşlarımızın cebinden de , sofrasından da elinizi çekin diyoruz.” dedi.

Akın sonrasında Çamdibi ve merkez mahallelerinde hemşerileriyle buluşarak, orada da neden TAMAM denilmesi gerektiğini anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15