AKP kongresinde Bülent Arınç neden isyan etti?

Habertürk'ün kongreden yaptığı özel canlı yayınına AKP İstanbul Milletvekili olan oğlu Mücahit Arınç ile birlikte katılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, 16 dakikalık gösterimde kendisine bir saniye bile yer verilmemesine şu sözlerle isyan etti: Ben kimim? Bu partiyi kuran üç kişiden biriyim. Recep Tayyip Erdoğan başbakan olarak ne kadar sorun yaşadıysa ben kat kat fazlasını yaşadım. Şu 16 dakikalık filmde benim 1 saniyelik bir karede yer almam gerekmez mi? Gerekir”

18 Ağustos 2018 Cumartesi 17:59
AKP kongresinde Bülent Arınç neden isyan etti?

Partinin kurucu üyelerinden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP'nin 6. Olağan Büyük Kongresi'nde izletilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatını anlatan 16 dakikalık filmde yer almamasına sitem etti.

Bülent Arınç, Erdoğan’ın konuşmasının ardından Habertürk ekranlarında kongre sürecini değerlendirdi ve tepkisini “Recep Tayyip Erdoğan başbakan olarak ne kadar sorun yaşadıysa ben kat kat fazlasını yaşadım. Şu 16 dakikalık filmde benim 1 saniyelik bir karede yer almam gerekmez mi? Gerekir” şeklinde ifade etti.

Arınç, şunları söyledi:

“16 dakikalık sinevizyonda yola birlikte çıktıklarıyla bir kare bile göremedim. Onlardan biri benim. Buna üzülmedim mi? Üzüldüm. Ben kimim peki? Bu partiyi kuran üç kişiden biriyim. 70 kurucu vardır, bunların 53’ü milletvekilidir ama fotoğraflarda en çok bizim üçümüz (Gül, Erdoğan, Arınç) görünür. Üstelik o 53 milletvekilinin Meclis’teki grup başkanıyım ben. Genel başkanımız olmadığı için grup toplantılarında ben konuştum.

“Erdoğan başbakan olarak ne kadar sorun yaşadıysa ben kat kat fazlasını yaşadım”

“Kurucular kurulu toplantısında bizim genel başkan adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır diyerek grup başkanlığını ben ilan ettim. Ondan sonra ilk Meclis başkanı benim. Recep Tayyip Erdoğan başbakan olarak ne kadar sorun yaşadıysa ben kat kat fazlasını yaşadım. Daha sonra başbakan yardımcığı yaptım. Şu 16 dakikalık filmde benim 1 saniyelik bir karede yer almam gerekmez mi? Gerekir. Bunun kabahatlisi haşa sayın Erdoğan değil. Ben onun vefasının şahidiyim. Bunu hangi ajans yaptıysa kabahat onda.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15