AKP'li Burhan Kuzu'dan İstanbul seçimi için tuhaf denklem

Eski AKP İstanbul Milletvekili, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, İstanbul'daki yerel seçim için tuhaf bir denklem kurdu.

15 Nisan 2019 Pazartesi 12:25
AKP'li Burhan Kuzu'dan İstanbul seçimi için tuhaf denklem

İstanbul seçiminde yaklaşık 8.5 milyon kişinin oy  kullandığını söyleyen AK Partili Kuzu, "İki aday arasındaki fark 13 bin civarında. Bu demektir ki, şayet İstanbul iki bin nüfuslu bir yer olsaydı aradaki fark sadece 3 oy olacaktı. Bu basit denklem bile İBB seçimlerinde neyi tartıştığımızın boyutunu göstermeye yeter" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kuzu, "Seçimlerde elbetteki bir tek oy bile önde olan o seçimi kazanmış demektir. Ancak bu durum tüm itiraz yollarının tüketilmesinden sonra ortaya çıkmaktadır. İşte İBB seçimlerinde anlaşamadığımız nokta burası. Biz tüm itirazlar sonuçlansın derken, birileri mazbata diyor!" ifadelerini kullandı.

AKP, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi ve yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na 'olağanüstü itirazda' bulunmaya hazırlanıyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu ile AKP'li rakibi Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 13.963.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15