AKP'li Davutoğlu'na da cezaevi yasağı!

Yarkadaş: "Cezaevlerindeki keyfi uygulamalar, Davutoğlu'nun kitabına kadar uzandı."

16 Ekim 2017 Pazartesi 12:27
AKP'li Davutoğlu'na da cezaevi yasağı!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının Diyarbakır Cezaevi'ne alınmamasını TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabı cezaevine neden sokulmuyor?" diye sordu.

KEYFİ UYGULAMA

Cezaevlerinde son dönemde keyfi uygulamaların arttığına dikkat çeken Yarkadaş, "Yasaklar ve keyfi uygulamalar öyle bir hale geldi ki; AKP Konya Milletvekili Davutoğlu'nun Şehirler ve Medeniyetler kitabı bile cezaevine alınmıyor" dedi.

"KİTABINA SAHİP ÇIK"

Konuya ilişkin yazılı açıklama da yapan Yarkadaş, "Davutoğlu, elinden alınan Başbakanlık makamını koruyamadı; bari kitabına konulan yasağa itiraz etsin" diye konuştu. Yarkadaş, "Davutoğlu için de adalet istiyoruz. Kitabının AKP bürokrasisi tarafından keyfi bir biçimde yasaklanmasına sessiz kalmayacağız" ifadesini kullandı. 

"OHAL'DEN GÜÇ ALIYORLAR"

Yarkadaş sosyal medya hesabında ise şunları yazdı:

"Diyarbakır Cezaevi Yönetimi, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabı Seher'i tutukluların okumasını engellemiş. Keyfi bir yasak! Diyarbakır Cezaevi yönetiminin keyfiliği, Demirtaş'ın Seher'ini yasaklamakta sınırlı değil. İdare, AKP'li bir ismin kitabını da yasakladı. 

Diyarbakır Cezaevi İdaresi, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Medeniyet ve Şehir kitabını da cezaevine aldırmadı. Demirtaş ve Ahmet Davutoğlu'nun kitabına yönelik uygulanan keyfi yasak, gücünü OHAL'in hukuksuzluklarından alıyor.

Bugün Kerkük'teki sorunların çözümü için 10 maddelik deklarasyon yayınlayan Davutoğlu, Kerkük'ten önce Diyarbakır'daki sorunu çözsün...

Faşizm budur; keyfiliktir, yasaktır, baskıdır, işkencedir, hesap vermemedir... Bakalım Davutoğlu kitabını faşizme karşı savunabilecek mi? Yoksa hayatta hiçbir karşılığı olmayan önerilerle AKP'nin yeni döneminde görev alabilmek için kitabının yasaklanmasına sessiz mi kalacak? 

Evet Sn. Davutoğlu, siz çökmüş stratejileri pazarlamaya çalışırken, Diyarbakır Cezaevi İdaresi, kitabınızı yasaklıyor. Şimdi söz sizde...​"​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15