AKP Mardin temsilcisi ise neden rektör koltuğunda

HP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Ben genel başkanımızın temsilcisiyim” diyen ve AKP’li olduğunu açıkça ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verdi.

11 Ağustos 2017 Cuma 10:56
AKP Mardin temsilcisi ise neden rektör koltuğunda

Yükseköğretim kurumları içinde siyasi parti faaliyetinde bulunmanın veya siyasi parti propagandası yapmanın kanunen yasak olduğunu belirten CHP’li İrgil, Rektör Ağırakça için “Eğer AKP genel başkanının Mardin temsilcisiyse neden üniversitenin rektör koltuğunda oturmaktadır?” diye sordu.

Resmi Twitter hesabı üzerinden “Parti içine sızan hırsızlar daha doğmadan ben siyasetin içindeyim ve ben genel başkanımızın Mardin temsilcisiyim, size geçit yok... Biz Milli Nizam’dan beri, 50 yıldır bu davadayız” ifadelerinin yer aldığı paylaşımlarda bulunan Rektör Ağırakça hakkında ivedilikle işlem yapılıp yapılmayacağını da soran İrgil; “Rektör Ağırakça üniversitedeki görevine devam edecek mi?” dedi.

EVET İÇİN İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Öte yandan CHP’li İrgil, 16 Nisan halk oylaması öncesinde ‘evet’ propagandası yapan Rektör Ağırakça ve diğer ‘evetçi’ rektörler hakkında cezai işleme gidilip gidilmeyeceği sormuş, geçen haziran ayında Bakan Yılmaz’dan “Yükseköğretim Denetleme Kurulunda 15 Mart 2017 tarihinde inceleme başlatılmıştır” yanıtı gelmişti. İrgil bu yanıtı Bakan Yılmaz’a hatırlatarak “İnceleme hangi aşamadadır? Siyasi propaganda yapan rektörler hakkında hangi cezai işlemler uygulanmıştır?” diye sordu. 

Son Güncelleme: 11.08.2017 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15