"AKP ve MHP’li vekiller de DÜŞÜNSÜN!"

CHP'li Yarkadaş, partisinin 'YENİ STRATEJİSİNİ' eylemini anlattı... CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, partisinin dün gece Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği 'oy yavaşlatma' eylemini anlattı: 'Biz düşünerek oy kullanacağız'

15 Ocak 2017 Pazar 16:34
"AKP ve MHP’li vekiller de DÜŞÜNSÜN!"

CHP'li Yarkadaş şöyle konuştu:

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi, AKP'li milletvekillerine, AKP'li yöneticilerine şunu söyledi: Türkiye'de bu kadar hızlı anayasanın değiştirilmesi yapılması mümkün değil.

İçtüzüğün CHP'li milletvekillerine düşünerek oy verme hakkı tanıdığını biliyoruz. Biz aynı zamanda AKP'lilere de düşünme payı bırakıyoruz. Ben AKP grup başkanvekili  Mustafa Elitaş ve diğer milletvekillerine dönerek şunu söyledim: "Biz düşünerek oy kullanıyor aynı zamanda size de bir düşünme payı bırakıyoruz. Bu anayasayla ne yapmaya çalışıyorsunuz bu anayasa Türkiye'yi nereye götürecek. Bunu bir kez daha düşünün diye kabindeki bu eylemimizi yapıyoruz. CHP hem düşündürüyor hem düşündürttürüyor."

'Uzun süre kaldılar'

CHP milletvekilleri "yavaş oy verme" eylemi gerçekleştirerek kabinlerde uzun süre kaldı.

İçtüzükten kaynaklanan "vekilin kabinde düşünerek oy verme" hakkını kullandığını söyleyen CHP’liler, böylece iki maddenin görüşülmesini pazar gününe bıraktırdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da oy kabininde 10 dakika kaldı.

İŞTE GECEDEN GÖRÜNTÜLER:

VİDEO GÖRÜNTÜLERİNE AİT YOUTUBE LİNKİ: https://youtu.be/BlySEkGA2Aw

VİDEO GÖRÜN​TÜLERİNE AİT DROPBPX DOWNLOAD LİNKİ: https://www.dropbox.com/s/31hrw7gxya6x92t/tnmm.mov?dl=0

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15