AKP'li vekil site kapattırdı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP milletvekillerinin meclisi tatil etmek için mükerrer oy kullandığını yazan internet sitesinin, şikayet üzerine kapatıldığını söyledi. Yarkadaş, "Haber yalansa, sadece o linke erişim engellenebilirdi. Haber yalan değil, buna rağmen site tamamen kapatıldı" dedi.

17 Şubat 2017 Cuma 11:13
AKP'li vekil site kapattırdı

Yarkadaş: "Mükerrer oy kullanan değil, bunu yazan cezalandırılıyor."

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,  www.ajansrize.net 'in "açık ve somut bir gerçeği" yazdığı için İktidarın isteği üzerine cezalandırıldığını söyledi.

Yarkadaş, AKP'lilerin meclisi tatil etmek için mükerrer oy kullandığını yazan ve mükerrer oy kullanan Rize Milletvekili Hasan Karal'ın şikayeti üzerine kapatılan Ajans Rize'nin derhal açılmasını istedi. CHP'li vekil şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir ay önce, AKP'liler meclisi tatil etmek için mükerrer oy kullandı. O gün ben de meclisteydim. Biz bu sahteciliği deşifre ettik ve basın toplantısı düzenledik. Bu rezaleti medya aracılığıyla kamuoyuna duyurduk. Ajans Rize adlı sitede partimizin açıklamalarına yer vermiş. Rize AKP Milletvekili Hasan Karal, haberde adı  geçiyor diye hakimliğe başvurarak siteyi kapattırmış."

Haberin gerçek olduğu ve gözlerinin önünde yaşandığını belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haberde yer alan bilgiler yalan ve iftira olsaydı, hakimlik o linki erişime engeller, yalanın yayılmasını engellerdi. Biz de buna hak verirdik. Ancak haber yalan değil; buz gibi gerçek... Bu gerçeğe rağmen, site AKP'li vekilin isteği üzerine tamamen kapatılıyor. Rizelilerin gerçeği öğrenme hakları ellerinden alınıyor. Diğer gazetecilere de gözdağı veriliyor. Referandum öncesi yapılan baskılara bir yenisi de Rize'den ekleniyor."

Sansürü ve haksız kapatma işlemini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru önergesiyle sorduğunu da belirten Yarkadaş, "Hakim, umarız bu yanlıştan bir an önce döner ve 5651 sayılı kanuna göre bir karar verir" dedi.

Site kapatmanın çağdışı bir uygulama olduğunun altını çizen Yarkadaş, "Hiç kimse gerçeği yazmasın, hiç kimse gerçeği öğrenmesin diye sansür uyguluyorlar. Ancak bu günler de geride kalacak" ifadesini kullandı.​

Son Güncelleme: 17.02.2017 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15