Aktrollerin yeni düşmanı Davutoğlu olacak

Aktrollerin yeni düşmanı Davutoğlu olacak

08 Haziran 2016 Çarşamba 12:06
Aktrollerin yeni düşmanı Davutoğlu olacak
CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Gazeteci Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.  Vezneciler'deki terör  saldırısına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı,  bütün siyasi partiler aynı tavır içinde olmalı. Herkes net tavır içinde olmalı. Sadece kınamayla kalınmamalı. Küresel terör raporuna göre, Türkiye terör yetiştirme kaynağı. 7 Haziran'dan bu yana 540 şehit verdik. Kıbrıs çıkarmasından daha fazla" diyerek terör saldırılarının artmasından siyasi iktidarı sorumlu tuttu.
YENİ DÜŞMANLARI DAVUTOĞLU OLACAK 
Dış politika üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yeni  düşman aranıyor. Ahmet Davutoğlu olacağı konusunda bir kanı var"  dedi.
Hükümetin terörle mücadelede yetersiz olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Neredeyse PKK'ya meşruiyet kazandırdılar. Bunlar sadece işin reklamındalar" dedi.
ALMANYA ENGELLENEBİLİRDİ
Almanya Parlamentosu'nda onaylanan  'Sözde Ermeni soykırımı'nın önlenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Almanya'da ders kitaplarına girerse asıl sorun orada olacak. Kesinlikle önlenebilirdi. Aylardır gündemde olan bir konu. Merkel ile defalarca görüştünüz. Hassasiyetler belirtilmeliydi. Yapılan açıklamalar rutin. Sen kafatascı mısın? Türk kökenli vekillere tepki gösteriyorsun. 'Kanı, sütü bozuk'  demek doğru olmaz. CHP iktidar olsaydı. Asla onaylanmazdı. Konuşur ikna ederdik" diye konuştu.
DOKUNULMAZLIK ÇIKIŞI
Dokunulmazlık konusunda TBMM'deki oylamada evet dediklerini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "pişman değiliz. Referanduma gidilseydi Türk - Kürt ayrımı çok daha derinleşecekti. Biz bunu engelledik''dedi.

Son Güncelleme: 08.06.2016 12:06
Anahtar Kelimeler:
DavutoğluKılıçdaroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15