ANDY-AR'dan son anket

Son referandum anketi Andy-Ar'dan geldi. ANDY-AR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, 'Bugün referandum olsa oy oranı ne olur' sorusuna yanıt verdi.

25 Şubat 2017 Cumartesi 16:26
ANDY-AR'dan son anket

 En son yapılan referandum anketi sonuçları ANDY-AR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar'dan geldi. CNN TÜRK'te Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programında anayasa değişikliği görüşmeleri masaya yatırıldı. Programın konuklarından Acar, 'Bugün referandum olsa oy oranı ne olur?' soruna yanıt verdi.

REFERANDUM ANKETLERİ SONUÇLARINA GÖRE EVET VE HAYIR ARASINDAKİ FARK

Referandum anketlerine ilişkin açıklama yapan Acar, "Şu an itibariyle evet ve hayırlar arasında
sadece 2 puan fark var. Yani biri 44 diğeri de 42" dedi.

Faruk Acar'ın açıklamalarının tamamı şöyle:

"Son birkaç aydır araştırmalarda gördüğümüz MHP seçmeninin başkanlığa ya da cumhurbaşkanlığı sistemine olan desteği, parti yönetiminin dışında hareket ettiğini gösteriyor. Yani tam tersine hareket ediyor. 12 Eylül'de cumhurbaşkanlığında ve bugün olmak üzere yine bir farklı uyum söz konusu değil.

Burada yüzde 60'a yakın MHP seçmeninin karşıt olduğunu görüyoruz. Halen bir bıçak sırtı durum söz konusu.

Fakat burada daha önemli olan, evet yüzde 30 yüzde 35 civarında MHP'nin kendi içinden gelen seçmeni sistemin değişikliğine destek verirken diğer taraftan AK Parti içerisinde karşı olan bir bir seçmen kitlesi var ki o da onu kapatıyor.

"SANDIĞA GİTMEYEBİLİRLER"

MHP'den gelen bugün itibariyle çok rahat bir şekilde referandumdan evet çıkmasını sağlamıyor. Bu seçmenler eğer sandık kabinine girerse CHP'nin desteklemiş olduğu hayırcı cephede yer almayacaklar. Fakat bunlar ne yapabilir? Bu seçmenler sandığa gitmeyebilirler.

HDP'nin nasıl bir tutum sergileyeceği neticede geçmişten referans alırsak, 'seni başkan yaptırmayacağız' söylemi ile birlikte hayırcı cephede yer aldığını biliyoruz. Birkaç aydır bizim de vurguladığımız üzere eğer ki CHP ve HDP aynı fotoğraf içinde bir kampanyaya giderse, bu yüzde 60'la evet sonucunu beraberinde getirecektir. Yaptığımız araştırmalarda yaklaşık olarak 55 ila 60 arasında bir değerde olması muhtemeldir.

Bir dip not olarak, şerh koyarak ifade etmem gerekiyor. Şu an itibariyle evet ve hayırlar arasında sadece 2 puan fark var. Yani biri 44 diğeri de 42."

Son Güncelleme: 25.02.2017 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15