Anketlerde gerileyen AKP ve MHP, yaklaşık 20 ilde iş birliği yapacak

Cumhur İttifakı'nı kuran AKP ve MHP'nin, ittifak yapılmayan 49 ilde bazı belediye başkanlıklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalması nedeniyle tekrar masaya oturduğu belirtildi. Bu illerde adayların anket sonuçlarına ve sahadan gelen analiz raporlarına göre belirleneceği ifade edilirken, kulislerde, Büyükşehirler dışında ittifak yapılacak il sayısının 15-20’yi bulabileceği belirtiliyor.

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:37
Anketlerde gerileyen AKP ve MHP, yaklaşık 20 ilde iş birliği yapacak

Heyetler arasındaki görüşmenin seyrine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeniden bir araya gelebileceği konuşuluyor.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Belediye meclisi üyeliği seçimlerine ayrı listelerle girme konusunda daha önce ilke kararı alan AKP ve MHP, bu kararından vazgeçerek bu konuyu da ittifak kapsamına aldı. İki parti arasında yapılacak görüşmelere göre hangi illerde belediye meclislerinde tek liste yapılacağı netleşecek. Aday çeken partiye tek listeyle gidilecek yerlerde daha fazla meclis üyeliği verilebileceği belirtiliyor.

Söz konusu kulis haberine göre, ittifak görüşmeleri özellikle kayyım atanan Hakkâri, Şırnak, Batman, Siirt, Ağrı, Bitlis ve Tunceli ile muhalefetin elinde olan ve tek adayla girilmesi durumunda Cumhur İttifakı’nın kazanabileceği değerlendirilen Burdur, Giresun ve Çanakkale, MHP’nin güçlü olduğu Kars ve Iğdır’ın aralarında bulunduğu iller etrafında odaklanıyor. Asker ve polisin sayısının fazlaca olduğu Hakkâri ve Şırnak’ta MHP’nin adayının çekilebileceği, Kars ve Iğdır’ın da MHP’ye bırakılabileceği kaydediliyor.

Son Güncelleme: 13.02.2019 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15